Actualitate

S-a votat! Nu se poate!

Deputații au votat, ieri, proiectul privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul, dar au introdus noi excepții, în două liste speciale. Pe aceste liste se află Academia Română, șefii BNR și parlamentarii plus alte instituții cu salarii record, precum ANRE sau ANCOM, scrie Libertatea.

Șefi de autorități
În prima variantă votată în Comisia Juridică din Camera Deputaților pe lista excepțiilor figurau: personalul didactic personalul de îngrijire angajat de primărie persoanele care sunt beneficiare de pensii de urmaș sau de invaliditate grad 3 personalul medico-sanitar din spitale, aziluri de bătrâni, asistenți personali ai persoanelor cu handicap asistenți maternali, pers­oanele care ocupă funcții clericale sau au ocupații artistice membrii Aca­demiei Române persoanele alese. Chiar înaintea votului final de ieri din Camera Deputaților, Comisia de Muncă a introdus noi categorii care pot cumula pensia cu salariul. De data aceasta, este vorba de șefii au­torităților administrative autonome aflate sub control parlamentar, care se finanțează integral. Printre instituțiile de acest gen sunt BNR, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), ANCOM sau ANRE.

Câți bani câștigă excepțiile
Potrivit declarației de avere pe care a depus-o în iunie 2022, guvernatorul BNR a încasat venituri de la stat, în 2021, de peste 1.2 milioane de lei. 960.752 de lei – guvernator BNR 30.612 lei – membru al Academiei Române 224.700 de lei – pensie Prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu a avut următoarele venituri încasate în 2021: 913.616 lei – viceguvernator BNR 148.247 de lei – pensie 16.862 de lei – pensie specială de fost parlamentar. Fostul premier Nicolae Ciucă a încasat, pe lângă venitul de la Palatul Victoria, și o pensie de serviciu de 214.990 de lei, aferentă anului 2021. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura