Sport

Eşec la limită în primul amical al verii. Corvinul, cu ocaziile, UTA cu golurile

Claudiu Sav
Echipa noastră a cedat, la limită, primul amical al verii. Am fost depășiți, 1-2 (0-1), de prim-divizonara UTA, la capătul unui meci în care am avut ocaziile mai clare de gol, arădenii punctând la două dintre puţinele „şarje” ofensive.

Pentru ultima oară
Startul amicalului a fost amânat cu 20 de minute, din cauza unei ruperi de nori. Apoi, aproximativ 2.000 de spectatori au luat loc în tribunele arenei „Michael Klein” pentru a fi martori la primul amical estival. Dar şi pentru a-l aplauda pe Alexandru Curtean – cel care, în minutul 7, a părăsit pentru ultima dată terenul, în aplauzele fanilor, primind din partea oficialilor echipei noastre o plachetă şi tricoul de joc cu numărul 7 purtat la Hunedoara, în sezonul care a adus revenirea echipei în cel de-al doilea eşalon.
Prima ocazie de gol a venit din partea oaspeţilor, de la Rareş Pop, al cărui şut din careu a fost deviat peste poartă de Elton. La buturile adverse, Iacob a fost „testat” de Mitran, cu o reluare pe spate, din careu, pentru ca aproape imediat vizitatorii să „mişte” primii tabela, prin Rareş Pop (12), care a finalizat o acţiune începută la centru, odată cu o recu­perare a masivului Cooper. Acelaşi vârf sosit în această vară de la Chindia l-a mai întins o dată pe Lefter, pentru ca până
la finele primei reprize, corviniştii să
aibă trei şanse bune de a egala, prin Pîrvulescu, Neacşa şi Coman.

Anulat
La reluare, Mircea Rednic a schimbat liniile, iar „Bătrâna Doamnă” nu a mai ținut aproape deloc de minge. Hune­dorenii au fost mai mereu în control și au pus sub presiune careul arădenilor. Nou-intratul Lupu a avut două şanse clare de gol, dar le-a irosit, iar Coman nu a ajuns de puțin la centrarea lui Pîrvulescu. Și mai mare a fost situația lui Mitran, care a primit mingea în zona punctului cu var, dar a trimis pe lângă! În schimb, arădenii au fost mult mai pragmatici şi la una dintre puţinele ieşiri pe atac din repriza a doua au făcut 2-0, prin Kone, care a reluat cu capul, peste Lefter, o centrare venită de la Ristin. În minutul 87, Lupu a redus din diferenţă, din careu, după o centrare a juniorului Goicea, iar până la ultimul fluier, Hergheligiu a mai trimis o dată în bară, dar şi marcat, în prelungiri, golul său fiind anulat însă pe motiv de ofsaid. S-a încheiat 1-2, la capătul unui joc bun prestat de „corbii albaştri”, şi în care fanii au putut vedea la lucru patru din cele cinci achiziţii de până acum: Manolache, Antonov, Lică şi Hrezdac.
Florin Maxim, despre prestaţie: „Am început cam temători jocul, după golul primit a fost o prima repriză echilibrată. Am avut și noi situațiile noastre, am avut o posesie bună, a crescut încrederea și ritmul, iar ritmul ți-l dă echipa. S-a văzut un pic că noi avem doar şapte antre­namente și – cumva – era și normal să nu avem ritmul adversarei noastre de azi. A două repriză am început-o foarte, foarte bine, am avut o singură nesincronizare, au ajuns o dată la noi în careu și au marcat golul de 0-2. Am marcat și noi pe final și asta mă bucură cumva că repriza a doua s-a terminat la egalitate. În plus, am avut încă două-trei situații bune de a marca, băieții nu s-au accidentat și cu astea rămânem după acest meci. În afara lui Antonov, care venea de pe drum, a și făcut un antrenament și a re­simțit puțin oboseala, pe restul am vrut să-i văd minimum 60 de minute, am vor­bit și la pauză cu ei. În a doua repriză parcă am început și am abordat altfel meciul, a fost un joc consistent”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura