Politica si administratie

Direcţia de Asistenţă Socială Deva a finalizat lucrările la noul loc de joacă din cartierul Grigorescu

Magdalena Șerban
Începute la mijlocul lunii aprilie 2023 și materializate din bugetul local al municipiului Deva (165.000 de lei), lucrările de amenajare a spațiului de joacă din cartierul Nicolae Grigorescu au fost finalizate. Astfel, cei 56 de copii care locuiesc în imobilele sociale din zonă se pot bucura de acest nou loc de joacă, situat între blocurile nr. 3 şi nr. 4.

Liber la mișcare
și socializare
Având circa 100 de metri pătraţi, spa­țiul de joacă pune la dispoziţia copiilor mai multe echipamente specifice, prin­tre care ansamblu modular de tobo­gane, leagăne, carusel, balansoar şi ladă cu nisip. Suprafața de joacă este aco­perită cu covor elastic din cauciuc multicolor, oferind un spațiu definit de sigu­ranță și control. Potrivit reprezen­tan­ților DAS Deva, echipamentele sunt destinate copiilor cu vârsta de până la 14 ani, iar cei sub 7 ani vor avea acces în zona de joacă doar împreună cu un însoțitor adult. De altfel, și adulții vor avea posibilitatea să se relaxeze, aici fiind amenajată o zonă dotată cu piese de mobilier urban (bănci și coșuri de gunoi), stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice, gazon natural și sis­tem de supraveghere video. Fiind primul loc de joacă din zona Grigorescu, în viitorul apropiat, autoritățile locale au în vedere realizarea unei investiții similare în apropierea blocurilor nr. 1 și nr. 2, precum și în zona imobilului social de pe strada 1 Mai, nr. 27.
Trebuie subliniat faptul că locurile de joa­că reprezintă un mediu important pentru dezvoltarea copiilor. Acestea pot fi o modalitate distractivă și sigură pentru pe­trecerea timpului liber, dar, mai im­por­tant, pot constitui un cadru în care copiii își dezvoltă abilitățile fizice, sociale, cogni­tive, emoționale și creative. Multe studii au arătat că prin mişcarea trupurilor, copiii îşi activează creierul şi îşi restabilesc nive­lurile de stres care îi ajută să aibă rezultate mai bune la şcoală. În egală măsură, locu­rile de joacă ajută la dezvoltarea minţii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura