Actualitate

Finanţare nerambursabilă pentru Cabinetul de planificare familială al Spitalului Judeţean

Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a câştigat o finanţare de peste 382.000 de lei, fonduri nerambursabile, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru modernizarea Cabinetului de planificare familială din cadrul Spita­lului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva.

Renovarea spațiului
„Valoarea totală a finanţării este de 382.142 de lei, din care pentru achiziţio­narea echipamentelor specifice necesare dotării cabinetului este alocată suma de 327.212 de lei. Echipamentele vor fi achizi­ţionate de Ministerul Sănătăţii. Diferenţa de fonduri rămasă va fi utilizată pentru lucrări de amenajare şi renovare a spaţiului”, a informat CJ Hunedoara.
Scopul proiectului vizează îmbunătăţirea activităţii Cabinetului de planificare fa­milială prin dotarea acestuia cu aparatură medicală relevantă, derularea unor acti­vităţi de educaţie pentru sănătate adaptate cerinţelor actuale, precum şi organizarea unor campanii pentru perfecţionarea per­sonalului medical.
Echiparea şi renovarea Cabinetului de planificare familială, care funcţionează de mai mulţi ani în cadrul SJU Deva, reprezintă o necesitate, în condiţiile în care personalul de aici oferă o gamă restrânsă de servicii, care nu mai ţine pasul cu solicitările exis­tente, susţine administraţia judeţeană.
Înainte de pandemie, în anul 2019, Cabi­netul de planificare familială al SJU Deva a înregistrat peste 1.600 de consultaţii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura