Politica si administratie

În sfârșit, transportul public din Simeria se îmbunătățește

Un nou proiect, de data asta prin Planul Național de Re­dre­sare și Reziliență (PNRR), va fi realizat și pentru locuitorii ora­șului Simeria. Este vorba de transportul public, care va be­neficia de autobuze ne­po­luante.

Stații de încărcare
„Am obținut finanțarea pentru rezolvarea problemei trans­portului public local de persoane între Simeria, satele apar­ți­nătoare și localitățile limitrofe. Astfel, avem un nou proiect câștigat din fonduri europene prin care înființăm Serviciul de Transport Public Local de Persoane Simeria-Deva-Băcia-Hărău-Certeju de Sus-Șoimuș-Peștișu Mic-Cârjiți-Cerbăl.
Proiectul câștigat la finanțare a fost depus în parteneriat cu toate UAT-urile unde va func­ționa noul serviciu de transport public local și este finanțat prin PNRR. Valoarea totală a pro­iectului este de peste 4 milioane de Euro. Prin acest proiect, vom dezvolta rețeaua de transport public local atât între Simeria și toate satele aparținătoare Simeria Veche, Bârcea Mare, Sântandrei, Săulești, Cărpiniș, Uroi cât și între Simeria și celelalte localități învecinate. Prin proiect se vor achiziționa:14 microbuze electrice, vehicule ne­poluante noi cu emisii zero de gaze de eșapament,14 stații de reîncărcare lentă, 3 stații de reî­ncăr­care rapidă.
Vom asigura astfel un tran­sport eficient, o mai bună mobilitate a persoanelor și de asemenea un mediu modern, ecologic și accesibil pentru locuitorii orașului Simeria, ai satelor aparținătoare și ai localităților învecinate”, a de­cla­rat Iulius Bedea (foto), primarul Simeriei. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura