Actualitate

Dosar penal pentru schingiuirea animalelor. Un număr de 12 câini au fost salvaţi de poliţişti

Un bărbat de 56 de ani, din comuna Hărău, este cercetat penal pentru schin­giu­­irea animalelor, după ce, în urma unui con­trol efectuat de poliţiştii de la Pro­tecţia Animalelor la domiciliul acestuia, au fost descoperiţi 12 câini înfometaţi, privaţi de libertate şi lipsiţi de îngrijiri medicale, a informat joi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

I-au dus într-un adăpost
Poliţiştii au stabilit că cele 12 exemplare canine, de diferite rase sau metişi, dintre care trei aparţin unor rase considerate de legislaţia în vigoare ca fiind periculoase, erau ţinute în condiţii improprii de bărbat, în vederea înmulţirii şi a comercializării ilegale. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că în perioada 1 -12 iulie bărbatul ar fi ucis cu intenţie doi câini pe care îi avea în curtea locuinţei sale. De asemenea, în perioada 2021 – 2023, bărbatul a tăiat urechile unei femele din rasa Kangal. „În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii in­fracţiunilor de schin­giuirea ani­ma­­lelor, uciderea animalelor cu in­tenţie, fără drept, şi intervenţii chi­rur­gicale destinate modificării as­pec­tului unui animal sau altor scopuri ne­curative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale”, a precizat sursa citată.
La finalizarea controlului, poliţiştii au luat măsura plasării celor 12 câini într-un adă­post autorizat pentru protecţia animalelor. (A. N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura