Comunitate

Vara devenilor e plină de flori

Magdalena Șerban

Cei de la Serviciul Public de Între­ţine­re şi Gospodărire Municipală (S.P.Î.G.M.) au transformat Deva într-un oraș estival, îndeosebi sensurile giratorii fiind viu colorate. Nu ai cum să treci pe lângă unele zone din oraș, fie cu mașina, fie pe jos, fără să nu observi cât sunt de îngrijite și de frumoase.

Soare și culoare
„Ne preocupăm de peisagistică, în afară de iarnă toate celelalte trei ano­timpuri având spe­ci­fi­cul lor floral. De ase­­­me­nea, echi­pe­le de pe teren au gra­fic pre­­sta­bi­lit pentru a uda a­ceste flori, ar­buș­tii și în­trea­ga ve­ge­tație or­na­­­men­­tală.

Nu putem să le plantăm apoi să le lăsăm să moară. Avem obligația de a le în­tre­ține, nu doar a ne baza pe ploi. Evident, asta se întâmplă conco­mi­tent cu exe­cu­tarea lu­crărilor edilita­re spe­ci­fice, cum ar fi cositul pe­ri­me­trelor verzi ori monito­ri­za­rea locurilor de joacă și a mobilierului stradal ce implică și coșurile de gunoi. Ce e stricat sau deteriorat se înlocuiește dacă nu se mai justifică trăinicia re­pa­raților. Toto­dată, Dome-urile pot fi admi­rate în fiecare cartier, apoi să nu uităm de spectaculoasele muș­cate care se re­gă­sesc mai peste tot și aduc o notă veselă. La fel de îndrăgite și captivante sunt ta­ge­tes (cele galbene și porto­ca­lii), petu­niile (în arealul central), coleus, canna indica, gazania (cele ase­mă­nă­toare cu floarea soarelui), salvia, (la Opera), be­goniile și portulaca (florile de piatră din zona Casei de Pensii). După cum se știe, o parte din cele enu­­me­rate reprezintă producție pro­prie. Și, din nou, anunțăm ce­tă­țenii că vom mer­ge mai departe cu tăiatul ierbii, însă avem cartare după care ne ghi­dăm și or­ga­nizăm ac­ți­u­nile. Ajun­gem pes­te tot, fără griji“, a trans­­mis Irinel Faur (foto), directorul S.P.Î.G.M. Deva. Acesta a rea­min­tit faptul că se pot transmite in­sti­tuției sugestii, propuneri sau o­pi­nii, la nr. de telefon 0254-233.588.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura