Eșecul cererilor de ordonanțe președințiale
După eșecul înregistrat cu ordonanța președințială privind relocarea seniorilor din azilul de la Cristur, prefectura și Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) s-au mai trezit că li se respinge și ordonanța președințială în cazul azilului de la Băcia.
Inadmisibilă
Iată soluția pe scurt:
„Respinge excepția lipsei calității procesual active, astfel cum a fost invocată de pârâtă prin întâmpinare, ca neîntemeiată. Admite excepția lipsei calității procesual pasive, astfel cum a fost invocată de pârâtă prin întâmpinare. Admite excepţia inadmisibilităţii cererii de chemare în judecată, invocată de pârâtă prin întâmpinare. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantele Instituţia Prefectului – Judeţul Hunedoara şi Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Hunedoara, în contradictoriu cu pârâta Asociaţia „Pridvorul”, având ca obiect emiterea unei ordonanţe preşedinţiale, în ceea ce privește solicitarea de permitere a examinării medicale, a transportului și a relocării beneficiarilor, ca fiind formulată împotriva unei persoane care nu are calitate procesuală pasivă. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantele Instituţia Prefectului – Judeţul Hunedoara şi Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Hunedoara, în contradictoriu cu pârâta Asociaţia „Pridvorul”, având ca obiect emiterea unei ordonanţe preşedinţiale, în ceea ce privește solicitarea de permitere acces, ca inadmisibilă. Obligă reclamantele, în solidar, la plata către pârâtă a sumei de 1.500 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 5 de zile de la pronunţare, care se va depune la Judecătoria Deva. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 04.08.2023”.
Singura reușită, ca să spunem așa, a fost în cazul azilului din Deva, care susține prefectul că funcționează clandestin, instanța dând câștig de cauză celor două instituții. Însă aici nu li se permite accesul în continuare autorităților, pentru a lua persoanele vârstnice de acolo și a le duce să le facă investigații medicale.
Una peste alta, juriștii de la stat se pare că nu sunt destul de pregătiți, deoarece nu câștigă nici un proces în cazurile azilelor. (A.N.)