Sport

Contiună “zborul” fără cusur al “corbilor”. Victorie şi în sudul ţării, iar Corvinul rămâne pe locul secund

Claudiu Sav

Corvinul Hunedoara rămâne în plutonul fruntaș al Ligii a II-a, după victoria cu 2-1, de astăzi, de pe terenul ultimei clasate, Progresul Spartac București. Succesul s-a conturat încă din primele zece minute al întâlnirii, una dominată aproape în totalitate de „corbii albaştri”, care au mai avut alte şanse de a marca, dar şi-au conservat energiile pentru meciul de la jumătatea săptămânii, cu FK Csikszereda, din play-off-ul Cupei României.

După startul meciului, părea să fie o misiune ușoară pentru alb-albaștri. În minutul doi, Neacșa a deschis scorul, cu un șut de la 20 de metri, iar în minutul 8, Nicolae Pîrvulescu a majorat avantajul, după o pasă primită de la Iacob. Gazdele au rămas în inferioritate numerică în minutul 44, când Andrei Purice a văzut al doilea „galben”, dar cu toate acestea, în repriza a doua, situația s-a îngreunat pentru Corvinul.

 

Au ridicat piciorul de pe acceleraţie

Asta, în mare, şi pentru că „alb-albaştrii” au trecut pe „modulul economic”, cu gândul la săptămâna încărcată ce urmează.  În minutul 54, bleu-albaștrii au marcat primul lor gol stagional, prim Andrei Grigore, care a reluat în plasă o minge respinsă în față de portarul Lefter, la șutul lui Florescu. Însă chiar şi aşa, n-a mai fost panică în careul hunedorean, echipa lui Florin Maxim lăsând impresia că nu mai poate primi gol până la final, rămând lucidă în defensivă şi uşor pragmatică, în ideea în care miercuri la Hunedoara vine, din nou, FK Csikszereda, pentru duelul din play-off-ul Cupei României, iar Corvinul are obiectiv accederea în grupe! Mai mult, programul încărcat al corviniştilor cuprinde şi un duel, sâmbătă, cu  Concordia Chiajna, una dintre echipele „cu pretenţii” din acest eşalon.

 

Neînvinşi, în campionat, din iunie anul trecut

Corviniştii îşi continuă parcursul fără greşeală, chiar dacă au ajuns şi în eşalonul secund şi îşi prelungesc seria de partide fără eşec din meciurile de campionat, ultima înfrângere sub comanda lui Florin Maxim fiind tocmai pe 8 iunie 2022, în reuturul barajului de promovare cu Minaur Baia Mare. „Victorie meritată, nu cred că s-a pus problema învingătoarei în vreun moment! Am marcat repede, exact ceea ce le-am cerut băieţilor toată săptămâna, să tratăm jocul cu seriozitate din primul minut. În plus, ne-am dorit să ne facem noi misiunea mai uşoară, în faţa unei echipe care îţi poate pune probleme dacă nu eşti atent. Mai mult decât atât, avem meciul de Cupă, avem o deplasare lungă până acasă, program încărcat, cu oboseala aferentă. Toţi ne dorim mai mult de la echipă, de la joc uneori, dar trebuie să ne urmăm şi scopul. Vrem să rămânem conectaţi, să accedem şi în grupele Cupei şi să scoatem maximum din meciurile de campionat. Cred că nu e nimic întâmplător în faptul că suntem unde suntem acum”, a spus, la final, antrenorul „corbilor albaştri”, Florin Maxim.

Corvinul revine la Hunedoara unde primeşte replica echipei din Miercurea Ciuc miercuri, de la ora 17:30, iar oficialii ocupantei locului secund în ierarhie aşteaptă, din nou, un stadion plin!

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura