Actualitate

Bucuria puşcăriaşilor de la Penitenciarul Deva. Poliţiştii nu mai fac muncă suplimentară

De câteva zile, la inițiativa Sindica­tului „Vulturul” și a Federației Sindi­catelor din Sistemul Penitenciar, poli­țiștii de penitenciare din Penitenciarul Deva, indiferent de sindicatul din care fac parte, au semnat tabele prin care mandatează reprezentanții sindicali să le reprezinte interesele în legătura cu refuzul muncii suplimentare. De ce nu vor să facă muncă suplimentară salariații din Penitenciarul Deva?.

Protecția legală
Iată motivele:- nerespectarea promi­siunii, făcute de către guvernanți în luna mai, privind aplicarea Legii cadru nr. 153/2017 în sensul plății integrale a drepturilor salariale cuvenite prin lege; – exceptarea sistemului penitenciar de la prevederile oricărui act normativ ce are în vedere diminuarea numărului de posturi, precum și reanalizarea radierii unor posturi de conducere în sistemul penitenciar, ținând cont de modul de organizare a acestui sistem; – punerea în acord a regulamentelor cu nevoia de protecției a personalului din sistemul penitenciar, raportat la standardele convenite, pentru a elimina situații ca cele întâmplate la Crevedia;- aplicarea Legii 223/2015 privind pensiile de ser­viciu pentru angajații din penitenciare militare, fără modificări;
„La acest moment, Sindicatul ((Vultu­rul)) este singura structura care a noti­ficat Penitenciarul Deva, în scris, cu privire la dreptul și intenția angajaților de a nu mai efectua ore suplimentare, oferind protecția legală a oamenilor care au semnat pe tabel. Întrucât cei res­ponsabili de soarta polițiștilor de penitenciare nu dau semne că lucrurile se vor îmbunătăți, PROTESTELE CON­TINUĂ”, susțin sindicaliștii de la Peni­ten­ciarul Deva. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura