Actualitate

Campanii gratuite de sterilizare câini

Reprezentanții Asociației-Serviciul Județean pentru Ocrotirea Ani­ma­le­lor Fără Stăpân (ASJOAFS) Hunedoara anunță că se vor organiza de luna viitoare campanii gratuite de steri­lizare.
Oricum, aici se pot fac sterilizări și costă doar 70 de lei, adică carnetul de sănătate și cip-ul. „Cine dorește să sterilizeze animalul, poate să facă o cerere la noi și vine și plătește doar 70 de lei, carnetul de sănătate și cip-ul”, susține Nicolae Oprean, directorul ASJOAFS Hunedoara.
Pe de altă parte, reamintim că ro­mânii care dețin animale de companie care aparțin unor rase considerate pe­riculoase sunt obligați să înregistreze patrupedele la poliție, dar și să încheie o asigurare de răspundere civilă. Vizați sunt proprietarii de câini din rasele Pit Bull, Boerbull, Bandog și metișii aces­tora. Obiectul poliței de asigurare pentru un câine din rasele considerate periculoase – categoria 1, îl constituie aco­perirea daunelor cauzate terților de fapta animalului. Riscurile asigurate printr-o astfel de poliță sunt decesul sau vătămarea corporală a persoa­ne­lor, rănirea sau uciderea altor animale și eventualele daune materiale cau­zate bunurilor terţilor. Limitele de răs­pundere (sumele asigurate) pentru care se poate încheia această poliță variază între 2.000 euro şi 100.000 euro. Neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, dacă atacul a avut loc, constituie in­frac­țiune și se pedepsește cu închi­soa­re de la 6 luni la 3 ani sau cu amen­dă. Dacă fapta a produs urmări pre­vă­zute de Codul penal, maximul special al pedepselor se majorează cu 2 ani. Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vă­tă­mate. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura