Actualitate

Recunoștință poetei Paulina Popa

Biblioteca Județeană „Ovid Den­susianu” Hunedoara – Deva, cu spri­jinul Consiliului Județean Hunedoara, organizează în 15 septembrie 2023, ora 1400, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean”, Sala „Liviu Oros”, un eve­ni­ment cultural dedicat poe­tei Paulina Popa, cu prilejul aniversării sale.

Bucuria cititorilor
„Sub genericul ((Paulina Popa – eter­nitatea poeziei)), dis­tinsa poetă, mem­bră a Uni­unii Scriitorilor din România, edi­toare, directoare a revistei de cul­tură „Semne-Emia”, va fi înconjurată de prieteni, de scriitori, de cei care îi cunosc creația literară și activitatea de management cultural. Paulina Popa este o perso­na­li­tate marcantă a lite­ra­turii hu­nedorene, un nume care, de la debutul ei în literatură, din anul 1970 cu poemul Jocul desenului meu, a fost în per­manență prezentă în presa literară a vremii, în reviste de prestigiu din țară și din străinătate.
Cu cele peste 50 de volume de poe­zie și tot atâtea pentru copii, publicate în țară și în străinătate, Paulina Popa și-a dovedit talentul și dedicarea totală pentru literatura adevărată pe care o zămislește spre bucuria citi­torilor. Casa de Editare Emia, pe care a creat-o, a scos pe piața de carte de-a lun­gul anilor sute de volume din di­verse do­me­nii, de la literatură la ști­ințe exacte, spiritualitate și cărți pen­tru copii, sem­nate de personalități mar­cante în domeniile lor. Eveni­mentul organizat de biblioteca jude­țea­nă va fi un gest firesc de recu­noș­tință, la ceas aniversar, față de în­trea­ga contribuție a Paulinei Popa la dez­vol­tarea culturii din județul Hunedoara”, a spus Sebastian Bara, managerul Bi­blio­tecii Județene. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura