Politica si administratie

Avem nevoie de programe de gestionare a talentelor la nivel local

Avem nevoie de programe de ges­tionare a talentelor la nivel local prin care să încetinim exodul creierelor, una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă toate regiunile României, a declarat deputatul european Iuliu Winkler (foto) (UDMR, PPE).

Identificarea dificultăților
În cadrul Săptămânii europene a re­giunilor și orașelor – EURegionsWeeek, europarlamentarul UDMR a moderat workshop-ul care a avut ca temă for­marea și susținerea talentelor la nivel local organizat de Consiliul Județean Harghita în cadrul Comitetului Euro­pean al Regiunilor (CoR).
„Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor este în fiecare an o ocazie ex­celentă de colaborare între CoR și ce­lelalte instituții europene cu scopul de a aduce cât mai aproape de cetățean activitatea Uniunii Europene. Ajunsă la cea de-a 21-a ediție, Săptămâna euro­peană a regiunilor și orașelor a fost un bun prilej pentru a continua colaborarea de mulți ani cu Consiliul Județean Harghita, care a organizat un workshop despre formarea și susținerea tale­n­telor, obiectiv european care trebuie sprijinit la nivel local”, a afirmat Winkler.
Conform deputatului european, 2023, declarat Anul European al Com­pe­ten­țelor, reprezintă o bună ocazie pentru organizarea de dezbateri care să ajute la identificarea dificultăților pe care, în mod special, tinerii le întâmpină în afirmarea lor în carieră, dar care să prezinte și șansele pe care UE le oferă.
”Exodul creierelor este poate cea mai mare problemă cu care se confruntă toate regiunile României. Tinerii noștri talentați preferă să-și încerce norocul în vestul Europei, care le oferă condiții mai bune de afirmare. Avem nevoie la nivel local de programe pentru gestionarea talentelor. Grupurile PPE din CoR și Parlamentul European recunosc faptul că regiunile noastre nu sunt la fel, fiecare regiune prezintă oportunități care trebuie să fie mai bine promovate în rândul tinerilor. Scopul final este re­ducerea decalajelor. Realizarea acestui obiectiv este servit de Politica de coeziune a UE. Aplicarea mai eficientă a programelor depinde însă de administrația locală și de colaborarea între mediul de afaceri, instituțiile de învățământ și cele ale administrației locale. Am dezbătut aceste subiecte împreună cu membri ai CoR, aleși locali din estul, sudul și vestul Europei și am convenit că eforturile noas­tre se vor ma­te­rializa doar prin acțiunea co­mu­nă a CoR și a Par­la­men­tu­lui European”, a subliniat Iuliu Winkler.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura