Politica si administratie

Deputatul Vetuța Stănescu: Județul Hunedoara este beneficiarul unei salbe de frumuseți naturale și antropice pe care trebuie să le punem în valoare

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, s-a aflat zilele trecute în județul Hunedoara, alături de liderii PNL Filiala Hunedoara, unde a vizitat mai multe obiective culturale.

Cu pasiune
„Vizita în județul Hunedoara mi-a dat prilejul să constat că aportul inițiativelor private la dinamizarea sectorului cultural din zonă nu este deloc de neglijat și că poate fi un alt factor important pentru di­ver­sificarea activităților economice. Am avut bucuria să vizitez Muzeul Textilelor din Băița, care cuprinde o colecție de piese textile bidimensionale, costume, accesorii și instrumentar textil din România, dar și din mai multe zone ale Europei, Asia, Africa, Oceania și America, fiind considerată singura colecţie de acest tip din estul Europei. Colecția a fost făcută în ultimele cinci decenii cu pasiune de soții Zaharia și de către fiica lor. Doamna Zaharia, un om ca o enciclopedie, a profesat timp de 30 de ani la Muzeul Metropolitan de Artă din New York, care a și donat piese către Muzeul din Băița”, a declarat ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Sprijină valorile noastre
Pe de altă parte, deputatul Vetuța Stănescui, pre­șe­dinte PNL Filiala Hunedoara, a precizat că județul Hunedoara este beneficiarul unei salbe de frumuseți naturale și antropice, reperele și monumentele istorice împletindu-se într-un mod atât de armonios cu zestrea culturală de excepție, care dau unicitate acestui areal și pe care trebuie să le punem în valoare. ”Pe parcursul vizitei desfășurate în județul Hunedoara am fost prezenți în comuna Băița, la Muzeul Textilelor – Asociația Textile Haritage Preservation, o instituție unică în județul nostru prin specificul său, dar în același timp ne-am întâlnit și cu localnicii din această zonă, la Târgul de Toamnă – care a adus laolaltă cres­că­tori de animale, producători agricoli și meșteșugari. Sunt oameni destoinici, care duc mai departe ocupațiile seculare specifice satului românesc, pe care trebuie să îi susținem astfel încât aceste tradiții să nu se piardă.
De asemenea, am fost la Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, dar și la Cetatea Devei, obiective care derulează proiecte de interes major, inclusiv cu fi­nanțare europeană, menite să pună în valoare imen­sul nostru patrimoniu istoric și cultural. Prezența dnei ministru Raluca Turcan în județul nostru dovedește fără echivoc că domnia sa ne sprijină în acest demers de valorizare a bogățiilor culturale ale Hunedoarei, pen­tru dezvoltarea județului și întărirea economiei”, a de­clarat deputatul PNL Vetuța Stănescu.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura