Actualitate

Combaterea consumului de droguri nu e o joacă! Fenomenul ia amploare!

Nu s-a strâns bine suma pentru achiziția celor două Drug Teste necesare județului Hunedoara, că au și apărut instanțele morale de serviciu să scrâșnească mes­chinele lor concluzii: „Tiranul” Nistor bagă mâna în buzunarele aleșilor și ale mem­brilor ATOP!
Aproape că lăcrimează ochiul critic de „necazul” abătut asupra aleșilor județului, într-o zi de marți, îngenuncheați financiar mai rău decât ar fi putut să o facă vreodată ANAF-ul.
Dar, să vedem cum Binele devine rău, iar Răul devine… relativ, doar pentru că este mai convenabil și servește scopurilor con­cepute în bezna post-adevărului.
Pe scurt, în lipsa unui buget, ATOP a solicitat sprijin pentru achiziția unui Drug Test. Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a făcut o pro­punere corectă, o provocare: donăm indem­nizațiile (președinte, vicepreședinți, admi­nis­trator public, membrii ATOP) și cum­pă­răm nu un Drug Test, ci două. În unanimitate, consilierii județeni și-au dat acceptul în plenul ședinței. Necesitatea nu se discută. Nimeni nu s-a opus, nimeni nu s-a abținut. Acceptă și membrii ATOP, unii din con­vin­gere, alții de rușine. Dar acceptă, pentru că problema consumului de droguri este mult prea importantă. Cu toate acestea, suntem asaltați: „e rău”, „nu e bine”, „nu așa”.
Haideți să încercăm o traducere a de­mersului și pentru cei care se opun cu orice chip rațiunii. Ce este greșit, imoral sau ne­potrivit în faptul că aleșii fac „un efort” și renunță la una dintre cele 48 de indem­nizații încasate în timpul unui mandat pen­tru un scop mai mult decât necesar, nobil: limitarea consumului de substanțe inter­zise? Care este paguba sau necazul? Ce-ar fi ca toți aleșii să facă același lucru măcar cu o parte din indemnizația pe care o în­ca­sează, o dată pe an sau o dată la patru ani? DE CE NU?
Aderarea la o cauză nobilă este rezultatul unui demers interior al fiecărui om, mai de­grabă o problemă de conștiință. Așa cum, tot o problemă de conștiință este și modul în care tratezi, ca om, gesturile celor care aleg să se implice!
Critica își are rostul și își atinge scopul atunci când rămâne în sfera rațiunii. În afara acesteia, este doar un instrument folosit în mod meschin pentru a servi alte interese, străine de nevoile societății în care trăim.
Deocamdată, din fericire, faptele cân­tăresc mai mult decât vorbele. Orice gest făcut în sprijinul asigurării unui viitor sigur pentru tineri merită susținut și apreciat!

Bogdan Hăulică,
Consilierul președintelui Consiliului Județean Hunedoara

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura