Comunitate

Concursul județean de cultură generală „Citești și câștigi!” la a X-a ediție

Biblioteca Județeană „Ovid Densu­sianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, a dat startul celei de-a X-a ediții a con­cur­sului județean de cultură generală „Citești și câștigi!”. Începând din acest an concursul județean de cultură ge­ne­rală Citești și câștigi! este marcă înregistrată a Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci pe o perioadă de 10 ani.

Un loc special
„Biblioteca Județeană „Ovid Densu­sianu” Hunedoara – Deva a inițiat pro­iectul Citești și câștigi! cu scopul măr­tu­risit de a atrage un număr cât mai mare de tineri către carte, către lectură. Am pornit de la premisa cu valoare de adevăr incontestabil că cine citește devine tot mai câștigat, tot mai bogat din punct de vedere intelectual și spi­ri­tual. Iar rezultatele obținute an de an de către liceele concurente, de către elevi, au dovedit din plin că nu ne-am înșelat și concursul este deosebit de benefic pen­tru elevi pentru că le lărgește ori­zontul cultural. În fiecare an, concursul Citești și câștigi! s-a desfășurat sub o deviză menită să fie un imbold în plus pentru participanți, să promoveze valori etice cu puternic efect educativ. Așa am procedat și pentru actuala ediție a concursului și am decis ca figura lumi­noasă a lui Avram Iancu, de la a cărui naștere se vor împlini anul viitor 200 de ani, să ocupe un loc special în setul de în­trebări la care concurenții vor răs­punde. Este prinosul nostru de re­cu­noș­tință, dragoste și prețuire pentru acest mare erou al națiunii române, pentru Crăișorul devenit adevărată icoană pentru orice român”, susține Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județene.

Tot mai populară
„Ca de fiecare dată, a fost împreună cu noi Costel Avram, administratorul public al Consiliului Județean Hunedoara, care, alături de Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, sus­ține necondiționat ofensiva culturală de­clanșată la nivelul județului Hunedoara din care face parte și acest minunat concurs de cultură generală. Începută în anul 2014, ca un concurs de cultură generală desfășurat între colegii și licee, această competiție a devenit din ce în ce mai populară, mai îndrăgită și a atras un număr tot mai mare de colegii și licee concurente. Am pornit de la an­trenarea în concurs a opt colegii/licee din Deva, iar an de an numărul acestora a crescut. Ediția din acest an aduce în fața juriului echipe din 24 de colegii și licee din județul Hunedoara: Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara, Co­legiul Economic „Hermes” Petroșani, Colegiul Național „Decebal” Deva, Co­le­giul Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani, Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva, Cole­giul Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani, Colegiul Tehnic „Tran­sil­vania” Deva, Liceul „Prof. Bora Tit Liviu” Baru, Liceul Tehnologic „Constan­tin Bursan” Hunedoara, Liceul Tehno­logic „Dimitrie Leonida” Petroșani, Li­ceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva, Liceul Tehnologic „Matei Corvin” Hunedoara, Liceul Tehnologic „Nicolaus Olahus” Orăștie, Liceul Tehnologic „Retezat” Uricani, Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu, Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva, Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria, Liceul Teoretic „Avram Iancu” Brad, Liceul Teoretic „I. C. Brătianu” Hațeg, Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni, Liceul Teoretic „Silviu Dra­gomir” Ilia, Liceul cu Program Sportiv „Cetate” Deva, Liceul de Arte „Sigis­mund Toduță” Deva”, a adăugat Bara. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura