ActualitateFlashPolitica si administratie

Cine câștigă alegerile locale de la anul, cine își menține postul, cine pierde, totul în analiza unui renumit sociolog

Sociologul Valentin Fulger a analizat la postul de televiziune Mondo TV câteva sondaje de opinie realizate înainte cu un an de alegerile locale din 2024.

Nistor, mai bine ca partidul
Sociologul Valentin Fulger spune că Laurențiu Nistor este favorit în competiția electorală de anul viitor pentru un nou man­dat la conducerea Consiliului Județean Hunedoara. Președintele PSD Hunedoara și șeful Consiliului Județean, Laurențiu Nistor (foto 1), stă mai bine în sondaje și de cât par­tidul său, dovadă că încrederea hu­ne­do­re­nilor în social-democrați și în președintele lor este mare. „Avem un PSD care la nivelul județului a mers foarte mult timp pe un trend ascen­dent. Acum pare să se sta­bi­li­zeze. A cam epuizat bazinul electoral, a cam luat tot ce era acolo și s-a stabilizat în zona unui pro­cent foarte reconfortant. N-am să-l dez­vă­lui, pentru că nu sunt proprietarul datelor, eu doar le-am cules de pe teren”, a spus Fulger.

Cu toate scandalurile, Simeria rămâne la Bedea
„La Deva, Florin Oancea (foto 2) are doi con­tra-candidați de la PSD deosebit de buni. Pers­pectiva devenilor față de can­di­dații PSD s-a schimbat. Devin foarte agreați. Simeria îi ră­mâne actualului primar (foto 3). Cei care îl con­cu­rează sunt mult în spate, deși am înțeles că sunt mai multe scandaluri în care este im­plicat. Este un primar mai original, ca să spun așa. Dar stă foarte bine în sondaje. La Hunedoara, Bobouțanu (foto 4) nu a scă­zut în son­daje. Operatorii mei mi-au spus că pe oriunde s-au dus n-au auzit să se vor­bească de bine ca și despre acest pri­mar”, a punctat Fulger. La Orăștie, e domi­nația, ca să spun așa, a lui Ovidiu Bălan. Îm­parte puterea cu liberalii, în sensul că Orăștia este liberal pen­tru parlament și prezid­ențiale, dar este de stânga pentru primărie. La Geoagiu, Vasile Cărăguț este stăpân pe situație. Compe­ti­torul lui, Vlad Ovidiu este în spate. La Călan sunt probleme pentru dom­nul Iovănesc. Și la Hațeg sunt probleme pentru PNL”, a spus sociologul Valentin Fulger în emisiunea de la Mondo TV. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura