Sport

Şase, vine Corvinu’! „Corbii albaştri” câştigă clar la Oradea şi aşteaptă CFR Cluj în „sferturi”

Claudiu Sav

Corvinul Hunedoara este perfor­mera grupelor Cupei României, după succesul clar de la Oradea. Corviniștii au trecut cu 6-0 (3-0) de Progresul Pecica, au câștigat grupa A și vor juca în sferturile de finală pentru prima dată după 35 de ani! Adversară le va fi fosta campioană a României, CFR Cluj, într-un meci care se va desfășura la Hunedoara, la începutul lunii aprilie.

Centrare perfidă
Pe un teren impracticabil, băieții lui Florin Maxim s-au adaptat mult mai bine și mai repede față de adversara din Arad și au deschis scorul în minutul 9, la prima acțiune legată a meciului. Bradu a pătruns în zona centrală, i-a pasat ideal lui Coman, care a mișcat pri­mul tabela, după ce a driblat și portarul advers. Două minute mai târziu, gaz­dele din Pecica au avut șansa de a egala, dar Luca Bodri a fost blocat ex­ce­lent de Blaga, după o neatenție a lui Manolache. Au urmat alte câteva mi­nute bune pentru „corbii albaştri”, care au mai irosit o ocazie clară, prin Neacşa, care a trimis de puţin peste, din 16 metri, pentru ca la intrarea în prima ju­mătate de oră de joc să facă 2-0, după o incursiune a lui Pîrvulescu în dreapta şi o minge aşezată excelent pentru Lupu! La poarta opusă, Blaga a respins, spectaculos, de sub transversală, o lovitură de cap a lui Nasiru (33), pentru ca la trei minute distanţă acelaşi Lupu să înscrie, cu capul, din 10 metri, după o centrare perfectă a lui Velisar, stabilind totodată şi scorul pauzei.

Le-au permis să atace
La reluare, alb-albaştrii n-au redus din turaţie şi în minutul 49 au mai marcat o dată, prin acelaşi Lupu – aflat la primul său hattrick într-un meci oficial – după ace­­eaşi reţetă „brevetată” în prima parte: acţiune în banda dreaptă Pîrvulescu, reluare fără emoţii, din faţa porţii a „şeptarului” corvinist. „Dansul” în nămol a continuat şi Corvinul a făcut 5-0, dintr-un penalti transformat, impecabil, de Antonio Bradu, după un fault asupra lui Coman. La acest scor şi pe un teren pe care, cu greu, s-a mai putut juca fotbal, hunedorenii au luat piciorul de pe acceleraţie, le-au permis şi arădenilor să urce în ofensivă, însă până la ultimul fluier au mai înscris o dată (!), prin acelaşi Bradu, care a avut de îndeplinit o simplă formalitate, din ca­reu, după o acţiune rapidă, în pre­lun­girile întâlnirii. Game, set şi calificare pentru echipa hunedoreană, care în­cheie parcursul din grupele Cupei cu cea mai bună linie: 9 puncte din 9 po­sibile, 9 goluri marcate şi nici­unul primit! Un nou capitol din „drumul Corvinilor”! Următorul, la începutul lui aprilie, când la Hunedoara va poposi CFR Cluj, fosta campioană a României.

Un an bun
„Era importantă o victorie pentru că era ultimul meci din acest an și, cum am spus și la început, a fost un an bun și ne doream să îl terminăm la fel. Am ter­mi­nat această grupă fără gol încasat, o grupă în care s-au aflat echipe de primă ligă și asta nu poate decât să ne bucure, dar pune și o oarecare presiune pe noi. Băieții și-au ridicat puțin nivelul astăzi, cumva s-a văzut echipa mai puternică, echipa de ligă superioară și cam așa ar trebui să arate și întreg fotbalul ro­mâ­nesc. Cumva, vorbeam și cu băieții, am reușit să învingem la Hunedoara de­ți­nă­toarea Cupei, acum ne vom întâlni cu o deținătoare a titlului de campioană a României, este un an frumos pentru noi. Nu eu fac lucrurile să se miște, nu eu câștig meciurile, suntem un tot uni­tar împreună cu cei care ne susțin din birouri și sunt o grămadă de oameni în birouri care ne susțin. Oamenii de pe lângă noi, staff-ul meu, toa­tă lumea participă și această ener­gie în jurul echi­pei s-a for­mat ușor, ușor și eu sper să o ținem tot așa”, a declarat Florin Maxim (foto), an­tre­no­rul Corvinului.

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura