Politica si administratie

TransRegio Hunedoara-Sântuhalm-Autostrada A1, tot mai aproape de realizare

Consiliul Județean Hunedoara a adop­tat recent proiectul de hotărâre privind aprobarea Notei conceptuale și Temei de proiectare pentru obiec­ti­vul de investiții „TransRegio Hunedoara – Sântuhalm – A1”.

Reducerea timpilor de călătorie
Realizarea accesului spre autostrada A1 este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură propuse de Consiliul Județean Hunedoara și care urmează să fie finanțat de către Com­pa­nia Națională de Administrare a Infra­structurii Rutiere (CNAIR), prin Pro­gramul Operațional Transporturi 2021-2027. De altfel, proiectul este cu­prins în Programul Investițional pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Trans­port 2021-2027.
Viitorul drum cu patru benzi de cir­cu­lație (2 benzi pe sens) va asigura co­nec­tivitatea cu Autostrada A1, va asi­gu­ra reducerea timpilor de călătorie și creșterea siguranței rutiere. De ase­me­nea, legătura directă cu autostrada va contribui la creșterea calității vieții din municipiul Hunedoara și localitățile li­mitrofe prin atragerea de investitori și crearea de noi locuri de muncă.
Conexiunea cu autostrada tra­ver­sea­ză teritoriul a patru UAT-uri (Hunedoara, Deva, Simeria și Hărău) și suprapune 9,3 kilometri din actualul drum județean 687 până la intersecția cu DN7, arteră care trebuie modernizată și adusă la standardul de drum TransRegio. Pentru a doua parte a legăturii se propune un nou drum de legătură de 4,45 km, care pornește din zona intersecției de la Sântuhalm, la care se adaugă un pod peste calea ferată și un pod nou peste Mureș în dreptul comunei Hărău.

Certitudine
În această vară, Consiliul Județean Hunedoara și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au încheiat un parteneriat în vederea realizării obiectivului de in­ves­tiții TransRegio Hunedoara – Sântu­halm – Autostrada A1. Imediat după sem­­­na­rea documentului, a fost întoc­mit stu­diul de fezabilitate, iar astăzi au fost apro­bate documentațiile din etapa a II-a.
La vremea respectivă, președintele Con­siliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor (foto), preciza că „este un pas im­­por­tant, pentru că acum avem certitudinea că vom putea realiza încă o legătură di­rectă cu auto­strada, pe lângă cele exis­­tente la Simeria Veche și Șoimuș. La fi­nalul acestui pro­iect, vom putea spu­ne cu mân­drie, că Deva, re­ședința ju­de­­țu­lui, are ieșire di­­rec­tă la auto­stra­dă, la fel și Hunedoara”.

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura