Actualitate

Cum a delapidat un angajat firma la care lucra. Ce metodă ingenioasă a găsit să-și bage în buzunar mulți bani

Bărbatul dintr-un sat de lângă Ilia a fost acuzat și condamnat pentru co­miterea infracțiunii de înșelăciune. An­gajatul a crezut că a găsit o me­todă perfectă de a fura din banii firmei, dar a fost prins foarte ușor. Pe facturile emise clienților își trecea contul personal.

Contacta clienții
„Directorul i-a anunţat pe coor­do­natorii de transport că a identificat fac­turi fiscale scadente şi neîncasate de la clienţi. Pentru a se verifica motivul neefectuării plăţilor de către be­ne­ficiari, au fost contactaţi presupuşii clienţi-restanţieri, context în care cei din urmă au comunicat că au virat su­mele de bani, conform facturilor fiscale emise şi recepţionate, trimiţând toto­dată documentele aferente în sus­ţi­nere. Verificând noile documente puse la dispoziţie, reprezentanţii persoanei vă­tămate au observat că plăţile au fost efectuate, însă, nu în contul societăţii, ci în contul personal al inculpatului. La comiterea faptelor, inculpatul a ales mai multe variante de lucru, în sensul că se emitea factura fiscală com­ple­tată, în mod corespunzător, de către inculpat (originala), însă debitorului îi era remisă o altă factură, adică cea care era aproximativ identică cu cea originală, însă diferenţa consta în codul IBAN indicat, în sensul că pe factura care ajungea la debitorul obligaţiei de plată era inserat codul IBAN apar­ţi­nând inculpatului (…) sau inculpatul întocmea o altă factură fiscală în aplicaţia „Smartbill” ori inculpatul con­tacta personal debitorul şi-i comunica contul său bancar”, se arată în dosar. Individul și-a băgat astfel în conturi suma de 137.828 de lei.
Hunedoreanul în vârstă de 40 de ani a fost condamnat la o pedepasă 3 ani, 6 luni şi 20 de zile închisoare cu exe­cu­tare. Judecătoria Deva l-a obligat să achite și prejudiciul de 137.828 de lei, dar soluția nu este definitivă. (M. Gânju)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura