Actualitate

Cum îți înveți copilul să meargă pe bicicletă în mod corect?

A venit primăvara și la noi, în sfârșit, e cald afară, de ce să nu ieșiți cu bicicleta la plimbare? Aveți copii? Perfect, acest articol e pentru voi! Am pregătit un ghid scurt pentru a vă învăța copilul să meargă pe bicicletă.

Unele lucruri trebuie învățate, cum ar fi să se ridice în picioare pentru a face primii pași, să mănânce cu tacâmuri, să meargă la oliță și să renunțe la scutecele pentru bebeluși. Și mai sunt și momentele de învățare mai puțin „obligatorii”, care sunt la fel de importante în dezvoltarea copilului vostru, cum ar fi mersul pe bicicletă. Iată câteva sfaturi pentru a-l ajuta pe cel mic să se familiarizeze treptat cu prima sa bicicletă copii!

Bicicletă copii: descoperirea echilibrului

De la vârsta de 18 luni, un copil poate începe să meargă pe o bicicletă copii. Mai corect spus, în acest prim ciclu, el va putea să se urce pe tricicletă. În jurul vârstei de doi ani, micuțul vostru va fi suficient de mare pentru a pedala singur pe bicicleta copii și va începe să simtă senzația de echilibru. O altă opțiune foarte populară în zilele noastre este drezina pentru copii. Aceasta seamănă cu o bicicletă fără pedale sau cu un scuter pentru copii, dar poate avea și alte forme. Drezinele pentru copii sunt proiectate pentru a fi ușor de manevrat și de controlat de către cei mici. Cu această bicicletă copii distractivă, cel mic își poate dezvolta simțul echilibrului, coordonarea și independența. Fabricată din metal sau lemn, cu roți mari și anvelope gonflabile sau solide, drezina trebuie să aibă cateva piese bicicletă obligatorii: o șa reglabilă, astfel încât picioarele copilului să se sprijine pe sol pentru a înainta și un ghidon cu o aderență bună. Un sistem de frânare nu este neapărat util pentru începători. Această bicicletă copii fără pedale este un mare succes atât pentru părinți, cât și pentru copii, deoarece are avantajul de a-i iniția în mod natural pe cei mai mici în ținerea ghidonului în mod corect.

Bicicleta copii poate prelua apoi locul, la vârsta de 4/5 ani. Mai presus de toate, aceasta trebuie să fie adaptată la mărimea copilului, pentru ca acesta să se simtă încrezător. Bicicletă de munte sau bicicletă de șosea? Alegerea vă aparține, în funcție de obiceiurile voastre și de ieșirile pe două roți în familie. Printre acele piese bicicletă la care trebuie să fiți atenți se numără sistemul de frânare, care trebuie să fie ușor de acționat cu o mână micuță. Roțile mici trebuie evitate, deoarece este mai bine ca cei mici să își găsească echilibrul fără ele. Pentru a-l familiariza cu mersul pe bicicletă, puteți începe prin a-l lua la o scurtă plimbare într-un cărucior, de exemplu. Alternativ, înainte de a-l urca singur pe bicicletă, puteți începe prin a merge alături de el, ținând voi bicicleta copii. Acest lucru îi va da o idee despre cât spațiu ocupă o bicicletă, cum să o controleze pentru a evita un obstacol și de cât spațiu are nevoie pentru a se întoarce. De asemenea, puteți profita de ocazie pentru a-i arăta cum să se urce și să coboare corect de pe bicicletă, cum să ajusteze șaua la înălțimea lui sau chiar cum să o parcheze.

Odată ce copilul a învățat elementele de bază ale echilibrului și cum să manevreze o bicicletă copii, este timpul să învețe cum să pedaleze fără să iasă de pe pistă. Cheia succesului? Coordonarea, care necesită un pic de practică pentru a fi dobândită. Cel mai bun loc pentru a începe este o stradă neamenajată sau o parcare necirculată. Începeți prin a-l face să înțeleagă cum funcționează pedalele. Pe o pantă ușoară, de exemplu, puneți-vă copilul pe bicicletă (ținându-l de spate) și spuneți-i să pună picioarele pe pedale. Chiar dacă voi sunteți cei care împing, ei vor înțelege mișcarea pe care vor trebui să o facă. Odată ce au reușit să pună picioarele jos fără să se uite prea mult la sol, ci mai degrabă în față, acest lucru este un mic succes.

Deși este important să știe cum să își regleze viteza atunci când pedalează, este la fel de important să știe cum să controleze și frânarea. Copilul trebuie să fie capabil să frâneze rapid în caz de urgență, fără a fi brusc în mișcări și fără a risca o cădere. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să îl învățați să folosească simultan frânele din față și din spate, pentru a evita răsturnarea. Dacă frânele din față sunt aplicate prea brusc, există riscul ca roata să se blocheze, iar roata din spate să se ridice de la sol, dezechilibrându-l pe cel mic. Pentru a vă antrena copilul, amenajați un traseu cu obstacole mici, cum ar fi borne, în fața cărora trebuie să oprească cu precizie.

Piese bicicletă: ce piese sunt obligatorii?

Sunt câteva piese bicicletă care nu trebuie să lipsească din arsenalul vostru, atunci când ieșiți cu copilul la plimbare. Casca este obligatorie, pentru a-l proteja pe cel mic de accidente. O cască de calitate potrivită pentru dimensiunea și forma capului copilului oferă protecție împotriva leziunilor grave în caz de căzătură. Vă mai trebuie protecții pentru genunchi și coate, care oferă un strat suplimentar de protecție pentru zonele vulnerabile ale corpului copilului tău, în caz de accidente nefericite. Dacă copilul va merge pe bicicletă în timpul serii sau în condiții de vizibilitate redusă, este important să fie vizibil pentru ceilalți participanți la trafic. Instalarea unor lumini sau reflectoare pe bicicletă și pe hainele copilului poate crește siguranța pe drumurile publice. Și nu în ultimul rând, este esențial să vă învățați copilul să comunice cu ceilalți participanți la trafic. Un clopoțel sau o sonerie montată pe bicicletă sunt piese bicicletă obligatorii pentru siguranța copilului și a celor din jur. Spor la pedalat!

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura