În nordul județului, la Vorța, se pregătește schimbul de generații în administrația publică. Flavius-Eduard BENEA (PSD): Totul este să îndrăznim să credem în schimbare!
Vă invităm să parcurgeți un dialog interesant cu tânărul candidat al PSD la funcția de primar al comunei Vorța. Flavius Eduard Benea îl contrazice pe actualul primar care a declarat într-o întâlnire cu cetățenii că a făcut tot ce se putea pentru comună și că nu a mai rămas nimic de realizat. „Îmi este greu să cred că cineva poate crede vreodată în aceste vorbe”, spune candidatul PSD.
REPORTER: Domnule Flavius-Eduard Benea, recent, actualul primar al comunei Vorța a declarat că, în comună, nu prea mai este nimic de făcut din punct de vedere administrativ. Cum priviți această afirmație? Mai au sens alegerile locale?
FLAVIUS-EDUARD BENEA: Rezultatul alegerilor exprimă voința oamenilor care au dreptul să-i aleagă pe cei în care au încredere, să aleagă acele proiecte pe care le consideră utile în dezvoltarea localității. Eu nu candidez pentru a comenta declarațiile actualului primar, eu candidez pentru a-i convinge pe locuitorii comunei Vorța că avem multe de făcut împreună. Ca principiu, îmi este greu să cred că cineva poate crede vreodată în aceste vorbe: „Gata, le-am făcut pe toate, nu mai este nimic de făcut”. Acasă, în gospodăria fiecăruia, mereu este ceva de făcut. Societatea este în plină transformare, localitățile trebuie să țină pasul cu dinamica lumii în care trăim. Iar în comuna noastră, sunt încă multe făcut în opinia mea și a celor care trăim în această comunitate. Dacă ajungi la concluzia că nu mai ai nimic de făcut sau dacă te-ai săturat de primărie, onest este să faci un pas în lateral.
REPORTER: Sugerați că Vorța a rămas undeva în urmă?
FLAVIUS-EDUARD BENEA: Afirm cu toată responsabilitatea că se poate mai bine! În viziunea mea, o comunitate trebuie să fie primitoare și deschisă spre dezvoltare, iar pentru asta trebuie să oferim cetățenilor facilități pentru un trai mai bun: locuri de joacă pentru copii, școli modernizate pentru elevi și profesori, terenuri de sport pentru tineri – așa cum sunt în majoritatea comunelor din județ, dispensare medicale moderne (nu improvizații din containere) și cămine culturale reabilitate în toate satele. Pandemia ne-a arătat că oamenii sunt dornici de a se muta din mediul urban la sat. Pentru asta însă, o primărie responsabilă trebuie să le ofere ceva acestor oameni, în primul rând o viziune pentru viitor. Eu vreau să atragem familii de oameni tineri în zona noastră care să se integreze cu ușurință!
REPORTER: Vorța este o comunitate mică în raport cu alte localități. Cu toate acestea, lupta electorală din această comună atrage atenția în mod deosebit. De ce este atât de mare și de intensă lupta politică?
FLAVIUS-EDUARD BENEA: Depinde cum privim lucrurile. Prin luptă politică eu înțeleg o dezbatere de idei, de proiecte pentru viitor. Dacă străbatem comuna o să vedeți drumuri neîngrijite, fără rigole și accesuri improvizate la proprietăți. O să vedeți că deșeurile menajere se ridică mai rar decât în alte comune pentru că așa a decis actuala conducere a primăriei, o să vedeți că avem probleme cu iluminatul public, că nu avem transport local. Oare se poate spune, în acest context, că toate problemele sunt rezolvate, că nu mai este nimic de făcut!? Ca să revin la întrebarea Dumneavoastră, este, dacă vreți, o confruntare între trecut și viitor, între un mod prăfuit de a face administrație și o viziune nouă de a schimba direcția spre dezvoltare.
REPORTER: Care este garanția că, dacă veți fi ales primar, viziunea pe care ne-o prezentați va fi pusă în practică?
FLAVIUS-EDUARD BENEA: Prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 au fost implementate proiecte în județ în valoare de peste 660 de milioane de lei. Știți câte proiecte a accesat comuna Vorța? ZERO! Iar acest lucru poate fi verificat. De alte fonduri nerambursabile nu are rost să discutăm. Acesta este rezultatul administrației prăfuite de care vorbesc. Așa „le-a făcut pe toate”. Garanția mea este ambiția de a scoate la lumină această comună. Sprijinul și încrederea pe care mi le oferă președintele Consiliului Județean Hunedoara, domnul Laurențiu Nistor, sunt bazele unui parteneriat din care avem numai de câștigat. Am energia pentru a munci, am dorința de a face bine celor din jur și POT! Totul este să îndrăznim să credem în schimbare și să nu ne lăsăm copleșiți de intimidări. Voi fi primarul tuturor!
(A. N.)