Sport

Câţi bani le dă Guvernul gimnastelor Sabrina Voinea şi Ana Maria Bărbosu, deşi nu au prins podiumul olimpic

Ana Maria Bărbosu (foto stânga) (18 ani) și Sabrina Maneca-Voinea (foto dreapta) (17) au în­cheiat proba de gimnastică la sol pe locurile 4, respectiv 5, ratând in extremis po­diumul olimpic după o finală cu multe controverse. Premie­rul Marcel Ciolacu susține că cele două vor fi recom­pensate, inclu­siv fi­nanciar, „ca niște medaliate olim­pice”. Ce înseamnă asta?

I-au furat medalia
Ana Maria Bărbosu a ocupat pentru 30 de secunde o poziție pe podiumul olimpic, cu o notă egală Sabrinei Maneca-Voinea. Punctajele inițiale ale tuturor participantelor o cla­sau pe locul 3, apoi ar­bitrii au aprobat o con­testație a american­
cei Jordan Chiles, mărindu-i acesteia scorul suficient cât să treacă peste cele două românce și să obțină me­dalia de bronz, scrie gsp.ro
Publicul, român și nu doar, a fost scandalizat de felul în care Ana Maria Bărbosu a fost „deposedată” de me­dalie, dar și de controversele care au învăluit exercițiul Sabrinei, penalizată pentru o presupusă pășire în afara covo­rului, pe care tabăra gimnastei o contestă puternic.
Inclusiv oficialii statului au luat măsuri. Printre ei, premierul Marcel Ciolacu, care le-a oferit asigurări celor două gimnaste că „statul român vă va trata, inclusiv în ceea ce privește pre­miile, ca pe niște medaliate olimpice”.
Cum se traduce promi­siu­nea lui Marcel Ciolacu? Ei bine, fiecare român medaliat olimpic cu aur primește din partea sta­tului 140.000 de euro. Me­daliaților cu argint le revin 100.000 de euro, celor cu bronz câte 60.000.
Astfel, Ana Maria Bărbosu și Sabrina Maneca-Voinea ar urma să încaseze câte 60.000 de euro, deși nu au prins, oficial, podiumul olimpic. Sabrina păs­trează speranța că Tribunalul de Ar­bitraj Sportiv îi va da dreptate la me­moriul depus de mama ei, că exercițiul va fi reanalizat și ur­cată retroactiv pe po­dium.

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura