Sport

Abia a început noul sezon, că avem surprize

La finalul săptămânii trecute a de­butat noul sezon în campionatul Ligii a IV-a din județul Hunedoara. Au fost par­tide interesante, unele cu rezul­ta­te neașteptate. Ca atare, noul sezon se anunță foarte disputat.

A dat lovitura de începere
În noul sezon vor activa 12 echipe și consemnăm revenirea în acest eșalon a formației CFR Simeria și ACS DMO Orăștie, care înlocuiește pe CSC Sân­tămărie Orlea, retrasă cu o săptămână înainte de debutul campionatului.
La Simeria, în etapa de debut, după o pauză îndelungată, echipa „feroviarilor” a revenit pe teren pentru a lupta din nou pentru culorile clubului, primind replica celor de la Unirea DMO din Orăștie.
Am avut onoarea de a-l vedea ca și invitat special la această partidă pe profesorul Ciprian Urican, o legendă a fotbalului românesc și o figură cu rădăcini adânci în istoria clubului din Simeria. Ciprian Urican a reprezentat cu mândrie culorile clubului CFR Simeria timp de 10 ani ca jucător junior, apoi alți 10 ani ca jucător senior și antrenor, și a fost alături de echipă la acest nou început. De menționat că tatăl lui Ciprian Urican a fost un conducător de seamă al clubului din Simeria, iar familia Urican a jucat un rol esențial în dezvoltarea fotbalului din localitate. Drept mulțumiri, Ciprian Urican a fost invitat să dea lovitura de debut al partideI și a primit din partea clubului o minge cu semnăturile tuturor fotba­liș­tilor din actuala echipă.

Au jucat mai bine
Echipa oaspete, ACS Unirea DMO Orăștie, a câștigat meciul cu 5-1, după ce a condus la pauză cu 2-1. Gazdele au deschis scorul în minutul 20 prin Bostan, iar oaspeții au egalat prin Caia, preluând conducerea în minutul 42 prin golul înscris de Tomoni. Oaspeții au reușit să se desprindă în câștigători prin evoluția bună din repriza secundă, când au înscris alte trei goluri prin Stănescu (min.59), Radu Bostan (min. 69) și Ştefoni (min.77). În minutul 39, portarul gazdelor, Raul Pascar, a fost accidentat grav, el fiind transportat la spital.
CS CFR Simeria a jucat cu Pescar (min. 39 Gîta), Cozac, Muntean, Vîrșag, Miklos (min. 46. Sandu Sebastian), Cicalau (min. 69 Zgârdea), Bostan Ciprian, Moga (min. 64 Stupar), Argint, Abrudean (min. 46 Marcovici) și Bustan. Antrenor, Adrian Moț.
Pentru ACS DMO au evoluat: Crișan, Busuioc, Paștilă, Drăgoiescu (min. 54 Stănescu), Caia (min. 80 Ciuclea), Pușcă, Tomoni (min. 70 Sterp), Ștefoni (min. 80 Guță), Vîrlan, Lupulesc și Grozoni (min. 70, Sălășan). Antrenor, Mircea Mărtinesc.

Devenii au jucat cu cine a mai rămas la echipă
În alt joc interesant, desfășurat la Orăștie, echipa locală, Dacia, a întâlnit pe CSM Deva, ultima fiind o formație alcă­tuită din ce a mai rămas dintre legi­timați la echipa deveană. Gazdele au câștigat cu scorul final de 6-0, după ce la pauză au condus cu 2-0. Au înscris Dragoș Sav ( min. 10, 22 și 53), Marin Mureșan (min.62), Alexandru Cizmadia (min. 71) și Răzvan Stănculea (min.89).
Remarcăm debutul, ca și arbitru central, în Liga a IV-a, a tânărului Denis Ștefan Țuburțan din Petroșani, care are doar 15 ani și a avut o prestație foarte bună.

Rezultatele din această primă etapă:

  • CS CFR Simeria – ACS DMO Orăștie 5-1 (1-2)
  • Retezatul Hațeg – CSM Vulcan 2-1 (1-0)
  • Minerul Uricani – CSM Aurul Brad 0-3 (0-1)
  • Gloria Geoagiu – Inter Petrila 4-1 ( 4-0)
  • Dacia Orăștie – CSM Deva 6-0 (2-0)

Etapa a doua se va desfășura sâmbătă, 31 august, după următorul program:

  • Mihai Viteazul Vulcan – Dacia Orăștie
  • Unirea DMO – Retezatul Hațeg
  • Victoria Călan – CFR Simeria
  • Aurul Brad – Șoimul Băița
  • Inter Petrila – Minerul Uricani
  • CSM Deva – Gloria Geoagiu.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura