ActualitatePolitica si administratie

Ce nu s-a văzut la Congresul PSD. Marcel CIOLACU, mai relaxat ca niciodată. Atac la Iohannis: „Instituția prezidențială NU este o agenție de turism”

Social-democrații din toate colțurile țării și-au dat sâmbătă, 24 august, întâlnire la Romexpo. Delegații l-au desemnat pe Marcel Ciolacu drept candidat la alegerile prezidențiale și l-au reconfirmat președinte al PSD. Ciolacu și-a format o nouă echipă de conducere pentru următorii patru ani.

Întâmpinat cu entuziasm
Evenimentul de la Romexpo a întrunit peste 2.500 de delegați, miniștri, președinți de Con­silii Județene, primari, sociologi, analiști politici.
Congresul de sâmbătă a fost unul mai suplu și mai puțin festiv față de ce a obișnuit PSD în urmă cu câțiva ani. Președintele proaspăt reales al Partidului Social Democrat a ajuns la Romexpo cu 40 de minute înaintea începerii oficiale a Congresului PSD.
La intrare, Marcel Ciolacu a fost întâmpinat cu entuziasm de colegii de partid, dar și de o armată de jurnaliști.
Un moment inedit a fost cel în care un membru PSD l-a îmbrățișat pe Marcel Ciolacu și i-a transmis șefului său de partid că este „mândru că are un președinte camarad la Revoluție”, scrie Gândul.
Tot la intrare, premierul a salutat tinerii social-democrați prezenți la eveniment: „Ce faceți copii, ați venit de mult?”, i-a întrebat președintele PSD.
După ce toți delegații și invitații prezenți și-au găsit locurile în sala de la Romexpo, Marcel Ciolacu și-a făcut apariția. Ca un gentleman, președintele PSD le-a salutat pe doamnele social-democrate și le-a strâns mâna colegilor în drum spre locul său.
În stânga premierului a stat Sorin Grindeanu, iar în dreapta sa, secretarul general al par­tidului, Paul Stănescu.
Congresul PSD a început cu intonarea imnului de stat al României, iar toți social-demo­crații prezenți s-au ridicat în picioare.
Primul care a luat cuvântul a fost pre­șe­dintele ales al Consiliului Județean Timiș, Alfred Simonis. De altfel, acesta a prezentat raportul privind modificarea și completarea statutului PSD.
Principalele modificări au constat în su­plimentarea numărului de vicepreședinți de la 4 la 8 și mărirea numărului de la 3 la 5 al organizațiilor care intră de drept cu repre­zentanți în Biroul Permanent Național al PSD, în urma obținerii unor ”rezultate foarte bune la alegeri”.

Atac la excursionistul Iohannis și la „turnătorul” Băsescu
În surdina aplauzelor la unison a colegilor, Marcel Ciolacu și-a început discursul cu o glu­mă: „Discursul va fi mai lung pentru că man­datul meu de premier este cât al lui Sorin și Mihai împreună”.
Știm și din necazuri, și din nedreptăți să fa­cem glume și să le îndreptăm, pentru a depăși aceste momente și a merge mai departe.
Președintele PSD și-a anunțat apoi candi­datura la alegerile prezidențiale.
Da! Voi candida la Președinția României. Da! După 20 de ani, România merită un președinte pentru toți, a spus Marcel Ciolacu, în discursul său.
De la pupitrul Congresului, Marcel Ciolacu nu a ezitat să arunce câte o săgeată, atât pen­tru actualul președinte Klaus Iohannis, cât și pentru fostul președinte Traian Băsescu.
Avem generații întregi care fac astăzi pasul spre maturitate, după ce și-au trăit copilăria și adolescența între un președinte turnător și un președinte absent. (…) Trebuie să le spunem că instituția prezidențială nu este nici un malaxor de tocat vieți și nici o agenție de turism personală.
Șeful social-democraților nu s-a abținut de la glume nici în pauză. El le-a transmis jurna­liș­tilor: „Scrieți clar: Scandal în PSD!”.

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura