Politica si administratie

Cum să creăm un mediu mai prietenos pentru copii

Vineri, 13 septembrie 2024, la se­diul UNICEF România din București, a avut loc o întâlnire de lucru în cadrul Proiectului Inițiativa „Localități Prie­tene ale Copiilor”.

Drepturile copilului
Întâlnirea a reunit reprezentanți ai UNICEF și ai Unității Locale de Coor­do­nare Deva, respectiv Anna Riatti, re­prezentant UNICEF în România, Yusuf Bafozoda, specialist în politică socială, Vlad Irimie, coordonator național al Inițiativei și secretarul de stat Lucian Rus (n.r.-primarul ales al Devei), alături de reprezentanți ai Unității Locale de Coordonare Deva: Gabriel Ilieș, Aliz Marinică, Paula Mateoi și Marcel Morar.
Discuțiile s-au concentrat pe analiza etapelor de implementare a proiec­tu­lui, incluzând un raport inițial al analizei situației drepturilor copilului, realizat de Institutul de Cercetare a Calității Vieții, anunță reprezentanții Primăriei Deva.
O etapă importantă în continuarea acestui proiect este elaborarea unui Plan de Acțiune, care va fi realizat de același institute, pe baza concluziilor analizei situației drepturilor copilului, în consultare cu Comitetul Local de Coor­do­nare și Consiliul Local al Copiilor Deva.
După finalizarea planului, acesta va fi supus aprobării Consiliului Local al Municipiului Deva și, ulterior, va fi ratificat de Comitetul Național de Coor­donare – UNICEF.
Această inițiativă vizează pro­mo­va­rea unui mediu mai prietenos pentru copiii din municipiul Deva și con­so­li­darea participării acestora în procesul de­cizional care îi privește. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura