Comunitate

Promotor al României, INSEMEX Petroșani celebrează 75 de ani de existență

Magdalena Șerban

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antexplozivă – Insemex Petroşani aniversează 7,5 decenii de existenţă.
Pe lângă recunoaşterea şi aprecierea internaţională, numele instituţiei este strâns legat de cele mai dificile ex­per­tize tehnice făcute în România, aşa cum sunt cea de la Maternitatea Giuleşti, cea de după exploziile de la mi­nele din Valea Jiului sau tragedia din clubul bu­cureştean Colectiv. La ceas aniversar, în luna octombrie, va fi organizat un eve­niment special, ce va reuni nume im­portante din sfera academică, din cea profesională și domenii conexe, com­panii private și de stat, mediu de afa­ceri, autorități publice naționale, ju­de­țene și locale, etc

În pregătiri
„Este firesc să marcăm un astfel de moment, într-un cadru festiv. Vom avea diverși invitați care au ales să ne fie alături pentru a sărbători împreună nu doar simpla noastră existență ca entitate juridică, ci în mod deosebit performanțele pe care le-am atins, de-a lungul anilor. Colegilor mei care au clădit renumele acestui institut, celor care l-au construit și celor care contină să-l dezvolte le mulțumesc și îi asigur că aprecierea mea este una conside­ra­bilă. În ce privește colectivul actual, cu si­guranță avem un singur țel, și anume de a continua activitatea de cercetare științificã, încercând să fim parte a cât mai multor consorții pe plan național si international, întărind parteneriatele cu cele existente și, bineînțeles, impli­cân­du-ne și în altele noi. Vom par­ti­ci­pa cu interes crescut la congrese, conferințe și alte manifestări știin­ți­fice pe plan na­țional și inter­na­țional. Atenţia noastră sporită se îndreaptă asupra asigurării bu­nelor condiţii de desfăşurare a activităţii menite să sprijine sal­­­va­rea de vieţi în subteran şi la supra­faţă. De asemenea, ne dorim să ex­tindem por­to­fo­­liul acreditărilor do­meniilor noas­tre de lucru, dar în egală mă­sură şi agenda contactelor sta­­­bilite peste graniţele ţării, men­ţi­nând po­ziţia câştigată de institut, de-a lungul de­ceniilor. Vom reveni cu detalii despre eve­niment“, a spus dr. ing. Artur George Găman (foto), di­rec­torul general al Insemex Petroşani şi preşedintele de onoare al Aso­cia­ţiei Salvatorilor Minieri şi de Suprafaţă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura