Sport

De la Deva vin campioanele! A cucerit titlul de dublă vicecampioană balcanică de junioare

Reintroduse recent de către Uni­u­nea Europeană de Gimnastică, Cam­pionatele Balcanice de gimnas­tică ar­tistică pentru juniori a adus un nou succes al școlii de gimnastică de la Deva.

S-au impus detașat
Desfășurate în Arena Armeets din Sofia, întrecerile primei ediții au fost dominate de sportivii din România. Dacă la individual masculin Alexandru Urzică s-a impus detașat, câștigând concursul, fetele din România au cucerit trei medalii de aur, una de argint și una de bronz. Gimnastele din țara noastră au cucerit o medalie de aur în întrecerea pe echipe, unde formația noastră alcătuită din Iris Iordache, Cătălina Ciocade (legitimată la LPS Cetate Deva), Miriam Giușcă, Aniela Tudor, Bianca Holban, a tota­lizat 139.261 puncte. Echipa României a fost urmată de Ungaria (135.328 puncte) și de Bulgaria (133.295 puncte.). La individual, Iris Iordache la junioare (14-15 ani) și Miriam Giușcă (10-11ani) au fost medaliate cu aur.

Sol
Surpriza vine de la cea mai mică junioară din delegație, deveanca Cătălina Ciocade (pregătită de prof. Anamaria Ocolișan), care cu un total de 45.765 puncte s-a clasat pe locul secund, obținând argintul la individual compus. Gimnasta legitimată la clubul Cetate Deva a avut cel mai mare punctaj la sol, unde a fost notată cu 12.066 și unde, în finală, s-a situat pe locul secund. Aniela Tudor a câștigat medalia de bronz la individual la categoria 12-13 ani, cu 44.398 punc­te, fiind devansată de Yasam Sugra din Turcia (45.832) și de Boglarka Takacs din Ungaria (45.065). (N. G.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura