Actualitate

Șofer din Republica Moldova, prins la Orăștie cu zeci de migranți ascunși în mașină

Moldoveanul a ajuns în Arad în căutarea unui loc de muncă, cel puțin așa a susținut în fața anche­ta­torilor, unde și-a găsit un conațional care l-a băgat în rețeaua de trafi­canți. Pentru că nu avea bani a accep­tat să facă transporturi de per­soane susținând că nu avea idee că au trecut ilegal frontiera țării.

Fiecare câte 500 de euro
Migranţii ajungeau pe raza județului Hunedoara din București, de unde erau încărcați în dubiță și apoi duși la graniță. La ultimul transport, anche­ta­torii l-au pândit pe moldovean, l-au lăsat să ia migranții cazați la o locație din Orăștie, iar la punctul de frontieră l-au reținut.
„Migranţii au fost identificaţi în baza de date ca fiind intraţi legal în România prin PTF Otopeni, la date di­ferite. Potrivit declaraţiilor incul­pa­tului, acesta se afla în Arad, în cău­tarea unui loc de muncă, unde a intrat în legătură cu un cetăţean moldo­vean, care i-a promis că îl va ajuta în acest sens. Peste câteva zile a fost contactat de o altă persoană cu care s-a întâlnit şi care i-a înmânat un plic în care se aflau cheile şi actele maşinii pe care urma să o conducă. Inculpatul a preluat autoutilitara şi s-a deplasat spre locul de încărcare indicat. A primit o locaţie în care trebuia să ajun­gă, pe autostrada A1, în apropiere de Orăştie. Ulterior, a primit o nouă locaţie, unde a oprit, a deschis uşile camionului, iar după câteva momente au apărut mai multe persoane de origine afro-asiatică care au urcat în compartimentul de marfă. Unul dintre migranţi i-a înmânat inculpatului suma de 500 euro. Acesta a închis uşile semi­remorcii, a aplicat sigiliul şi a pornit spre punctul de frontieră Nădlac”, se reține din anchetă. (M.Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura