Politica si administratie

„CRED ÎN HUNEDOARA” – proiectul care aduce dotări moderne în toate grădiniţele, şcolile şi liceele oraşului

A început livrarea şi montarea pri­melor echipamente IT în mai multe unităţi educaţionale din oraş. Este vorba despre table inteligente (display-uri interactive).

Fiecare școală
Urmează să fie livrate laptop-uri, im­pri­mante multifuncţionale, routere, video­proiectoare, scanere portabile pentru documente, camere pentru video­con­ferinţe şi alte dotări din domeniul IT solicitate de fiecare şcoală în parte.
Într-o primă fază se vor livra echi­pamentele comandate pentru la­bo­ra­­toa­rele de informatică, atelierele de prac­tică, laboratoarele de ştiinţe şi ca­binetele medicale.
În faza a doua vor fi vizate peste 300 de săli de clasă care vor avea, de ase­me­nea, table inteligente, video­pro­iec­toare, laptop-uri, unităţi „all-in-one”, im­­pri­mante multifuncţionale şi alte dotări din această categorie de care au nevoie.

Nu e așa de simplu
Toate acestea sunt posibile mulţumită unei finanţări în valoare totală de apro­xi­mativ 4 milioane de euro câştigată de Pri­măria Hunedoara prin PNRR, în ca­drul proiectului intitulat pe scurt „CRED ÎN HUNEDOARA”.
În cadrul aceluiaşi proiect, în lunile ur­mătoare se va înlocui şi mobilierul din pes­te 260 de săli de clasă din grădi­ni­ţe­le, şcolile şi liceele municipiului Hunedoara.
„Deşi pare un proiect simplu de im­plementat, nu este chiar aşa. A trebuit să derulăm proceduri de achiziţie publică separate, pe mai multe „loturi” de pro­duse. Mă bucur că s-a depăşit faza lici­taţiilor şi am ajuns la faza de im­ple­mentare efectivă. Acest proiect este re­zultatul cooperării cu toţi directorii de şcoli din oraş, pentru că fiecărei unităţi şcolare i s-a solicitat un „necesar” îna­inte de ca Primăria să depună cererea de fi­nan­ţare. Aşa se face că, pe lângă table in­teligente, videoproiectoare, laptop-uri imprimante, tablete şi sisteme de sunet, pe lista achiziţiilor se numără şi echi­pa­mente specifice nevoilor fiecărei uni­tăţi, ca de exemplu sisteme electronice de în­văţare sau microscoape digitale. În pe­rioada aceasta semnăm şi con­trac­tele pentru furnizarea de mobilier nou. Acesta urmează să fie livrat în mai multe tranşe, în măsură ce iese de pe poarta fa­bricilor”, a declarat primarul muni­ci­piului Hunedoara, Dan Bobouţanu (foto). (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura