ActualitateFlashPolitica si administratie

Hai cu raportul la Primăria Deva! Actuala conducere a primăriei, somată să explice cum a cheltuit banii devenilor

Scandal, din nou, la ședința Consiliului Local Deva. Prezent la întrunirea aleșilor locali, Emanuel Clej, care va ocupa un fotoliu de consilier local AUR de luna vii­toare, a cerut actualei conduceri a pri­mă­riei să prezinte un raport de activitate, la transferul puterii.

Neeligibile versus eligibile
Se știe că, deși alegerile locale au avut loc în 9 iunie 2024, doar la sfârșitul acestei luni vor fi instalate noile conduceri la primării. În aceste condiții, pentru că la Deva primar va fi Lucian Rus, iar Florin Oancea pleacă, Clej a cerut raportul de activitate.
„Consider că ar fi de bun simț să avem un raport al actualei conduceri din Primăria Deva. S-ar face, astfel, o tranziție trans­pa­rentă. Primarul Florin Oancea nu mai vine la ședințele de consiliu, așa că am cerut vice­primarilor, administratorului public să pre­zinte devenilor un raport de activitate, acum la final de mandat. Să știm stadiul proiec­telor aflate în implementare, câte sunt ne­fa­zate, de unde plătim cheltuielile neeligibile, care proiecte trebuie închise până la finele acestui an. Sunt proiecte depășite de mult timp. În unele cazuri cheltuielile neeligibile, cele din bugetul local, sunt mai mari decât cele eligibile. Nu se poate așa ceva! Am in­formații că valoarea cheltuielilor neeligibile pe care trebuie să le plătească primăria din bugetul local sunt de 300 de milioane de lei, adică 60 de milioane de euro. Adică aproape cât bugetul municipiului pe an. De unde pu­tem noi suporta asemenea cheltuieli?”, a spus Emanuel Clej (foto), consilier local AUR Deva.

Săptămâna viitoare
Traian Berbeceanu, administratorul public al municipiului Deva, a spus că raportul de activitate al conducerii primăriei va fi pre­zentat până la finalul săptămânii viitoare. Cum îl știm om de cuvânt, așa va fi! (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura