Politica si administratie

Viorel Sălan: „Nu PSD blochează actualizarea pensiilor militare”

Pensiile militare sunt din nou în ac­tualitate, dar dialogul pe această temă pare să țină mai degrabă de cam­pania electorală decât de re­zol­varea reală a situației. Am solicitat deputatului Viorel Sălan, secretarul Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Ca­mera Deputaților, câteva infor­mații suplimentare în legătură cu acest subiect sensibil.

– Reprezentanții PNL susțin că PSD blochează actualizarea pensiilor mili­tare. Este adevărat ce spun liberalii?
Nu PSD blochează actualizarea pen­siilor militare. PNL să înceteze fentele electorale cu proiectele de lege privind pensiile militare. PSD va vota în Par­lament modificările legislative care rezolvă solicitările pensionarilor militari. Totodată, PSD a so­li­ci­tat și solicită PNL să înceteze să mai folosească această ca­tegorie de pensionari în scop electoral!
Nu le blochează nimeni pro­­iectele de lege. Singurii care blochează sunt chiar liberalii, care s-au încurcat în inițiativele depuse în Par­­lament, pe această temă.

– Despre ce este vor­ba de fapt…?
Mai întâi, încă din luna aprilie, reprezentantul PNL care con­duce Comisia de buget-finanțe din Ca­mera Deputaților ține la sertar un amen­dament privind actuali­za­rea pen­siilor militare prin raportare la soldele de grad sau la salariile cadrelor aflate în activitate. Este vorba despre Proiectul de Lege pentru aprobarea OUG 26/2024, al cărui inițiator este Gu­­ver­nul României – PL-x nr. 262/2024. Fără nicio explicație, luni de zile, repre­zen­tantul PNL a refuzat să trimită acest amendament la Plen, pentru votul final.
Pe de altă parte, într-un demers pur electoral, la începutul lunii septembrie, PNL a depus o altă inițiativă în Par­la­ment cu un conținut similar, cu singurul scop ca semnăturile liberalilor să fie pe actul normativ care rezolvă problemele pensionarilor militari și mă refer aici la Pl-x nr. 540/2024, Propunere legis­la­tivă pentru completarea Legii nr.223/ 2015 privind pensiile militare de stat.
Însă tot PNL și-a blocat propria ini­ția­tivă, după ce Nicolae Ciucă a agreat în Coaliție realizarea unui alt proiect de lege, cu același obiect, care să fie sem­nat de liderii celor două partide aflate la guvernare.
Prin urmare, stimați liberali nu vă mai bateți joc de pensionarii militari! Dați drumul propunerilor legislative pentru a primi votul final! PSD va vota pentru actualizarea pensiilor militare.

(Poliana Mardari)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura