Educatie si cultura

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni  

Magdalena Șerban

 

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este cartea Pandora, de Susan Stokes-Chapman, apărută la Editura Nemira, București, 2023. Este un roman istoric tulburător, în care descoperirea unor misterioase antichități grecești pune în mișcare conspirații, revelații și povești de dragoste.

 

Mit și secrete, trădare și mister, destin și speranță

În Londra sfârșitului de secol al XVIII-lea, Dora Blake, o tânără care își dorește să devină bijutier, locuiește cu unchiul său deasupra unui magazin de antichități cândva faimos, pe care l-au administrat pe vremuri părinții ei, acum decedați. Descoperirea unui vas grecesc vechi de milenii, pe care unchiul ei îl ținea încuiat în pivniță, îi stârnește fetei curiozitatea. Încercând să dezlege misterul, ea îi va cere ajutorul lui Edward Lawrence, un tânăr care acceptă să i se alăture, sperând că studierea prețiosului obiect îl va ajuta să fie primit în Societatea Anticarilor.

 

BESTSELLER THE SUNDAY TIMES și finalist al LUCY CAVENDISH FICTION PRIZE & LE BATH NOVEL PRIZE

„Debutul lui Susan Stokes-Chapman este absolut grozav… Romantic, plin de suspans și minunat scris, este un răsfăț încântător.“
DAILY MAIL

 

„Făcând trimitere la cutia mitică a Pandorei, Stokes-Chapman își imaginează cu măiestrie o lume brusc populată de lăcomie, violență și ură, în care o tânără încearcă să-și găsească propriul drum.“
THE WASHINGTON POST

 

O poveste despre mit și secrete, trădare și mister, destin și speranță, Pandora este un roman istoric la fel de captivant și evocator ca Șarpele din Essex sau Cântul lui Ahile.

 

 

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura