Sport

Prima „vizită” la Reşiţa după şase ani!

Claudiu Sav

„Caravana” Ligii a doua pleacă, din nou, la drum, în acest final de săp­tă­mână, după pauza prilejuită de me­ciu­rile echipelor naţionale. „Corbii al­baştri” se deplasează la Reşiţa, pentru duelul cu ACSM, programat sâmbătă, de la ora 13:30. Meciul din etapa a zecea va fi difuzat de Digisport şi Prima Sport şi reprezintă prima „descindere” hunedoreană în Caraş-Severin după şase ani.

Bilanț favorabil
Pe 15 septembrie 2018, cele două echipe stăteau faţă în faţă, în Liga a treia, gazdele având atunci câştig de cauză,
3-1. Au mai urmat, de atunci, doar două con­fruntări oficiale – returul de la Hunedoara (câştigat cu 2-1) şi partida din ediţia precedentă de campionat, în­cheiată cu suc­ce­sul alb-albaştrilor,
2-0 (Manolache şi Bradu) – pe 16 sep­tembrie 2023. De alt­fel, jocul din toamna anului trecut a fost pri­mul pe axa Reşiţa-Hune­doara, la nivel de eşalon secund, după o pauză de fix 15 ani! În sezonul 2007/2008, FCM Reşiţa câştiga, tur-retur, meciurile cu Corvinul 2005 Hune­doara, 5-0 în Valea Domanului şi 3-1 pe Cerna. Revenind la jocurile de „C”, dincolo de întâlnirea amintită mai sus, au mai fost alte şapte, din 2010 încoace, bilanţul general fiindu-ne favo­rabil: cinci victorii, două înfrângeri, un rezultat de egalitate.

Un eşec acasă, în actuala stagiune
Cărăşenii s-au „repus pe şine” cu două succese consecutive în campionat – la Mioveni şi acasă cu Concordia – după înfrângerile cu FK Miercurea Ciuc (2-3, singurul până acum, de pe teren propriu), respectiv CSM Slatina (0-4 – cea mai severă înfrângere din ultimul an). Aflaţi pe locul cinci în clasament, elevii lui Flavius Stoican avuseseră, până la în­frângerea cu liderul din Harghita, cinc meciuri la rând fără eşec, cu victorii cu FCU Craiova, CSM Focşani şi FC Bihor şi remize cu CSC Dumbrăviţa şi Steaua. „O echipă sudată, i-am urmărit și în acel amical cu UTA, în care au încer­cat două sisteme de joc, au rulat tot lotul, un lot stufos, numeric și valoric foarte bun. Știm că au pierdut doar un singur joc pe teren propriu, cu cei de la Miercurea Ciuc, dar atunci oaspeții au fost foarte spe­cu­lanți, iar Reșița chiar a jucat bine, putea să se încheie, la fel de bine, cu un rezul­tat de egalitate. Mă aștept la un meci dis­pu­tat, ei au drept de pro­movare, e clar că își do­resc să acceadă, pen­­tru început, în play-off. Dar și noi vrem toate punctele, vrem să ștergem cu buretele înfrângerea suferită etapa trecută acasă. Voi avea și mai multe opțiuni pentru acest joc și cred că va fi un meci plăcut ochiului. Ne-a prins bine această întreru­pe­re, ne-am repus pe picioare, pentru că nu am fost foarte lucizi la jocul cu Metalul, a survenit acea oboseală, mai degrabă mentală aș spune, așa că de abia aș­tep­tăm această partidă”, a prefațat în­tâl­nirea, antrenorul nostru principal, Florin Maxim.

Reîntâlnire cu Elton da Silva
Flavius Stoican are la dispoziţie un lot în care se regăseşte, printre alţii, şi fostul corvinist, Elton Da Silva, care la 35 de ani are bifate 7 din cele 9 jocuri de până acum ale cărăşenilor, reuşind şi un gol în victoria din etapa trecută cu Concordia Chiajna. De altfel, cele mai multe minute în roşu şi negru le au, până acum, Rimovecz, Cioiu şi Haită, iar cel mai bun marcator al echipei este malianul Moussa Samake (19 ani), care a marcat de patru ori – cu Concordia, FK Mier­curea Ciuc, FC Bihor şi Steaua.
Înaintea confruntării din runda a zecea, cărăşenii au disputat un amical cu UTA, pier­dut 3-4, pe arena „Francisc Neuman”. Burlacu, Dudea şi Doană au punctat pentru formaţia din Valea Do­manului, ultimele două reuşite venind în ultimul sfert de oră, când tabela indica 4-1 pentru „Bătrâna Doamnă”. „Principalul” Reşiţei nu l-a putut utiliza pe „decarul” Haită, care a avut o ușoară problemă mus­culară, dar a văzut la lucru doi fot­baliști ofensivi aflați în probe. Unul dintre ei, Raul Șteau (23 de ani), ultima dată la Gloria Buzău, e o cunoștință a celor de la UTA din sezonul 2022-2023, iar celălalt este atacantul argentinian Chicho, despre care nu se cunosc prea multe detalii. În fine, în defensivă a jucat din nou și Alexandru Adamcsik, un fotbalist ară­dean crescut de Viitorul Arad, cu trecut la Fiorentina, apoi Progresul Pecica și Poli Timișoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura