Politica si administratie

Bani pentru familiile tinere. Ce sume pot împrumuta tinerii

Ministrul Familiei, Tineretului și Ega­lității de Șanse, Natalia Intotero (foto), anunță că, în urma su­pli­men­tării plafonului programului gu­ver­na­mental FamilyStart cu suma de 45 milioane de lei, trei bănci partenere au primit plafoane majorate.

Pentru dezvoltarea personală
Până în acest moment trei bănci au primit plafoane majorate după cum ur­mează: EXIM BANCA ROMÂNEASCĂ cu suma de 1.570.000 lei, LIBRA IN­TER­NET BANK cu suma de 39.790.000 lei și TECHVENTURES BANK cu suma de 3.630.000 lei
Programul Guvernamental FamilyStart vine în sprijinul familiilor tinere care vor avea acces la noi resurse financiare ne­cesare dezvoltării personale și pro­fe­sionale, îmbunătățirea tranziției de la școală la muncă, stimularea pregătirii profesionale, dar și pentru alte nevoi pe care o familie tânără le resimte.
Suma maximă care poate fi îm­pru­mutată este de 150.000 de lei, iar vârs­ta solicitanților eligibili este de 45 de ani neîmpliniți. Creditul este garantat de stat în proporție de 80%, iar venitul net lunar pe membru de familie trebuie să fie de până la 6.000 de lei, respectiv pentru familiile monoparentale venitul net lunar pe membru de familie să fie de până la 7.500 de lei; Dobânda în acest program este subvenționată 75% de Ministerul Familiei, Tine­re­tului și Egalității de Șanse.
Pentru anul 2025, Ministerului Fa­miliei, Tineretului și Egalității de Șan­se își propune majorarea pla­foa­nelor alo­­cate, respectiv la 500 mili­oa­ne lei pen­tru pro­gramul FamilyStart și 300 mi­li­oane lei pentru pro­gra­mul Student­Invest. Cele două programe guver­na­mentale de cre­di­tare au demarat în luna iu­nie 2022, iar pri­mele cre­dite au fost acor­date în luna no­iembrie 2022. (A.N.)

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura