Prima ,,înfrățire” externă a comunei Bucureșci, plus rețea de fibră optică în trei sate
Magdalena Șerban
Locuitorii comunei București pot privi cu speranță spre viitor, urmând ca numele localității lor să treacă de granițele țării. Recent, administrația publică de aici a avut oaspeți de peste Prut, fiind puse bazele unei înfrățiri menite să aducă nu doar schimb de beneficii și experiență, cât mai ales o prietenie strânsă cu frații noștri din Republica Moldova. Totodată, activitatea noului primar a avut parte de susținere, putându-se materializa unul dintre cele mai mari deziderate ale comunității: fibra optică.
Urmează semnarea protocolului
„Am avut bucuria de a mă întâlni cu domnul Petru Răbdău, primarul comunei Rădeni, din raionul Strășeni, Republica Moldova. Împreună am discutat despre un parteneriat între comuna Bucureșci și comuna Rădeni, care să ne ajute să dezvoltăm proiecte comune pentru binele comunităților noastre. Ne dorim să colaborăm pe mai multe planuri – cultural, educațional și economic – și să împărtășim idei și experiențe care să aducă beneficii locuitorilor din ambele comune. Am fost plăcut impresionată de deschiderea și dorința de colaborare arătată de domnul primar Petru Rabdau și sunt convinsă că, împreună, putem realiza lucruri frumoase. Acest parteneriat este un pas important pentru comuna noastră și ne dorim ca, prin aceste proiecte, să întărim legăturile dintre România și Republica Moldova. Îmi doresc să fim cunoscuți de cât mai multă lume, destul fiind lăsați în umbră oamenii comunei noastre”, a transmis Ancuța Elena Suciu, primarul din Bucureșci.
O altă veste, cât un semnal bun
Despre ceea ce s-a mai întâmplat în ultima perioadă se poate spune că ține de necesitatea firească a locuitorilor, și anume de a comunica prin intermediul telefoniei și a Internetului. ,,Vreau să mulțumesc celor de la Aba Crișuri care nu doar că au soluționat solicitarea mea de ajutor, ci au făcut-o într-un timp scurt și ne-au înțeles doleanțele, lăsându-ne utilajul până la finalizarea lucrării. Aveam nevoie de un excavator pentru Valea Curechiului. Nu a fost decolmatată niciodată, în ciuda faptului că se impunea să fie. Acum, este decolmatată, în sfârșit. De asemenea, mulțumesc celor de la DIGI care au introdus fibra optică în satele Curechiu, Rovina și Merișor. Suntem în faza de contractare. Să nu ai semnal la telefon în 2025 este nu doar o rușine pentru conducerea locală, ci mai ales o dorință cât se poate de realistă a cetățenilor pentru a se materializa acest lucru. Vrem civilizație, dar cum să o avem dacă rămânem izolați”, a mai arătat edilul. Și nu în ultimul rând, mai trebuie specificat faptul că s-a înființat un ansamblu de dansuri populare, cu rolul de a duce mai departe tradițiile și obiceiurile zonei.