Actualitate

Turismul cultural ne poate scăpa de sărăcie

Siturile arheologice din judeţul Hunedoara, care datează din perioada romană, au fost incluse într-un proiect internaţional de promovare a turismului cultural, dar şi stabilirea unor standarde de calitate pentru operatorii care oferă servicii pentru turişti.

Drum către apele termale

“Turismul cultural este capabil să genereze bogăţie. Se cunoaşte că patrimoniul cultural poate crea locuri de muncă, dacă îmbină elementele de cultură cu serviciile turistice”, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă susţinută la Deva, Emanuele Cabras, de la Universitatea Cagliari.

Specialiştii au apreciat că apele termale din judeţul Hunedoara, folosite din perioada romană, reprezintă o oportunitate de promovare a turismului cultural pentru siturile arheologice de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa şi termele romane de la Geoagiu Băi. “Apele termale sunt reprezentative pentru perioada romană. Nu exista provincie fără să aibă drum până la terme, dacă nu avea ape termale pe teritoriul propriu. De exemplu, castrul de la Cigmău avea drum direct spre apele termale de la Germisara (Geoagiu)”, a afirmat directorul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, Adriana Ardeu.

În cadrul proiectului vor fi implicaţi şi operatorii de turism, în vederea stabilirii unor itinerarii de vizitare a siturilor istorice, dar şi pentru stabilirea unor cerinţe de calitate pentru serviciile care vor fi oferite vizitatorilor. La dispoziţia agenţiilor de turism se vor afla broşuri şi un site de promovare a patrimoniului cultural. Proiectul se va încheia în decembrie 2011, prin promovarea oportunităţilor de vizitare la Târgul Internaţional de Turism din Paestrum (lângă Napoli, Italia), estimându-se că în acest fel, numărul turiştilor ar putea creşte cu 20 la sută. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura