Volei Club Deva, primul club privat din judeţ
Noua entitate sportivă are ca obiectiv promovarea unor metode de pregătire mai profesioniste decât a cluburilor şcolare de stat şi îşi propune să ofere copiilor şansa de a face sport şi de a-şi construi un viitor mai bun.
Din dragoste pentru volei
Clubul s-a născut la iniţiativa tânărului profesor-antrenor Liviu Grădinaru care a inclus în aceeaşi formulă de viaţă ceea ce iubeşte cel mai mult: copiii şi sportul. Fost jucător de volei în Divizia A şi absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport Timişoara, Grădinaru a renunţat, întâi, la un post în poliţia de frontieră, pentru a se dedica muncii de antrenor. După o serie de experienţe la echipe din Timişoara şi la grupele de performanţă ale CSS Deva, cu care a ajuns în finala Campionatului Naţional, tânărul tehnician a decis să-şi înfiinţeze propriul club. „În Deva, şansele pentru practicarea sportului sunt reduse. Din acest motiv, am dorit să oferim copiilor oportunitatea de a face volei, care este un sport al marilor caractere, prin care îşi pot dezvolta aptitudini cu care să reuşească în viaţă”, a spus Liviu Grădinaru. O contribuţie importantă la naşterea clubului a avut şi Ina Florea, logodnica antrenorului, care l-a sprijinit cu demersurile juridice. „Am fost sceptică la început şi am amânat cât am putut demersurile juridice, în speranţa că se răzgândeşte, pentru că actele sunt scumpe şi îţi dau bătaie de cap cât casa. Dar, când l-am văzut cu câtă pasiune vorbeşte despre ce înseamnă sportul în educarea şi formarea unui caracter, am început să cred şi eu în proiect. Deci, Volei Club Deva, născut oficial în iulie 2010, e primul nostru copil, e entitatea şi proiectul nostru de suflet”, a spus Ina Florea, care a preluat funcţia de preşedinte al clubului.
Strategie occidentală
„Volei Club Deva” îşi propune să atragă în sala de volei fete şi băieţi cu vârste între şase şi 12 ani. Adepţi ai pedagogiei olandeze şi italiene în antrenamentul de volei, tehnicienii Liviu Grădinaru şi Titi Scorpie îşi propun să-i înveţe pe sportivii clubului atât abc-ul acestui sport, cât şi drumul spre performanţă. „Ca scopuri şi obiective, avem atragerea a cât mai mulţi copii către volei, precum şi susţinerea lor în drumul către formarea unei mentalităţi corecte faţă de sport, viaţă şi performanţă. Taxa lunară este de doar 50 de lei, iar antrenamentele se desfăşoară la Sala de sport a Colegiului Naţional Traian Deva. Le vom împărtăşi sportivilor noştri toate secretele voleiului, prin metode cu adevărat profesioniste. În plus, vom încerca să le dezvoltăm capacitatea de integrare, spiritul de solidaritate şi toleranţă şi spiritul de echipă”, a spus Liviu Grădinaru.
Hiper-activi si cu planuri mari
Volei Club Deva are deja o activitate bogată, deşi s-a născut abia în iulie 2010. Clubul devean a contribuit decisiv la organizarea primei ediţii a Campionatului Judeţean de Volei Seniori, rezervat jucătorilor amatori, pe care l-a şi câştigat. Cu proiectul „Evo-Volei”, clubul a obţinut sprijin (n.r. 40.000 de lei) din partea Consiliului Local şi a Primăriei Deva şi a achiziţionat echipament şi intenţionează să participe la un turneu de minivolei în Olanda, în primăvara acestui an.
Buna.felicitari pt initiativa.am practicat si eu voleiul si cred ca este cel mai frumos sport care exista.si creste si acum sufletul in mine cand imi amintesc de perioada aceea.ii doresc mult succes domnului TITI care mia fost si profesor,si director(la liceu) si un bun indrumator. am luat multe cupe „Traian” impreuna si sunt convinsa ca o sa faca o treaba extraordinara. asa k tinerii doritori fiti convinsi ca sunteti pe cele mai bune maini ale voleiului Hunedorean.
SUNT INSCRISA ACOLO AM INVATAT SA JOC FOARTE BINE VOLEI
II FELICIT PE LIVIU SI TITI
II IUBESC PE AMANDOI ACUM MIAM FACUT A 3 FAMILIE ACOLO
VENITI SI VOI