ActualitateFlash

Brokeriţa hoaţă rămâne în arest

Carmen Cosman

Tribunalul Hunedoara a dispus, încă o dată, menţinerea măsurii de arest preventiv, în cazul brokeriţei care a înşelat aproape 300 de persoane. Adriana Constantin (foto), care este în arest din 2009, a declarat recurs.

Dosarul, repus pe rol
Tribunalul Hunedoara a repus pe rol dosarul care o vizează pe Adriana Constantin, fostul director al unei firme de brokeraj din Deva, după ce Curtea Constituţională a respins excepţia de neconstituţionalitate invocată în acest dosar de către partea responsabilă civilmente. De asemenea, la termenul de ieri, instanţa a dispus menţinerea măsurii arestării preventive a inculpatei. “Întrucât inculpata a declarat recurs, dosarul va fi înaintat Curţii de Apel Alba Iulia în vederea soluţionării acestuia”, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Prejudiciu de peste 2 milioane de euro
Adriana Constantin a fost trimisă în instanţă de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, delapidare şi fals în înscrisuri. Potrivit procurorilor anticorupţie, în perioada martie 2002 – decembrie 2008, Adriana Constantin, în calitate de director al sucursalei Deva a SC BROKER SA Cluj-Napoca, a indus în eroare un număr de 271 persoane, prin folosirea unor mijloace frauduloase, cu ocazia încheierii unor contracte de intermediere pentru efectuarea de investiţii pe piaţa de capital, fără a le înregistra în evidenţele contabile. „Persoanele respective au fost menţinute în eroare prin prezentarea periodică a unor înscrisuri contrafăcute (portofolii client), care confirmau în mod nereal calitatea de investitor. În această modalitate, inculpata a produs daune de 7.798.546,53 lei, echivalentul a 1.818.436,45 euro”, arată reprezentanţii DNA.

Falsuri peste falsuri
De asemenea, în perioada iunie-august 2008, fostul director al firmei de brokeraj şi-ar fi însuşit suma de 878.369,74 lei, rezultată din vânzarea pe piaţa de capital a acţiunilor deţinute de către un număr de 79 persoane. În acest context, pentru a dovedi că a achitat clienţilor sumele rezultate din valorificarea portofoliilor, inculpata ar fi întocmit în fals un număr de 79 de mandate poştale, deşi în realitate, banii ajungeau în posesia ei. În plus, pentru a asigura aparenţa de legalitate a actelor sale, Adriana Constantin ar fi întocmit şi semnat în fals un număr de 39 acte de control intern denumite „procese-verbale”, din care a rezultat că s-au efectuat controale de specialitate la SSIF Broker SA-Sucursala Deva,  în urma cărora nu s-ar fi constatat deficienţe. Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile aparţinând inculpatei, cât şi SSIF BROKER SA Cluj-Napoca.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura