Până la urmă, cine-i păgubitul?
Cristina Ghenea
Neiertată de traiul greu care apasă pe umerii a tot mai mulţi români, o deveancă a recurs la una dintre cele mai la îndemână metode de a face rost de bani pe timp de criză. Astfel, Rodica Podelean (foto) a luat cu împrumut, la sfârşitul anului 2008, suma de 3.000 de lei, de la o instituţie financiară nebancară din Deva.
Crede că a fost trasă pe sfoară
Femeia susţine că a pierdut şirul complicat al planului de rambursare pentru împrumutul primit şi este atât de nemulţumită de faptul că angajaţii firmei nu o lămuresc, încât spune că intenţionează să se adreseze instanţei.
„De câte ori mă duc la firmă (n.r. SC Omega Top IFN SA Deva) şi cer să fiu lămurită, să ştiu cât mai am de plată, care sunt penalizările şi cum se calculează dobânda, de atâtea ori mă lovesc de un comportament neadecvat şi de amânări”, afirmă Rodica Podelean. Ca urmare, spune femeia, ea nu ştie dacă ratele care i se trag lunar din pensie au acoperit sau nu datoria, dar bănuieşte că este trasă pe sfoară.
„Nu i-am luat nici un leu în plus!”
În discuţia avută la sediul SC Omega Top IFN SA, cu Romulus Pitar, şeful departamentului credite, acesta susţine că reclamanta este unul din clienţii rău-platnici ai firmei. Funcţionarul declară că Rodica Podelean a primit explicaţii privind situaţia creditului luat şi a evoluţiei ratelor în repetate rânduri. Totuşi, femeia este în continuare nemulţumită, deşi nu ar avea nici un motiv.
„Rodica Podelean a împrumutat de la noi 3.000 de lei pe o perioadă de doi ani – din decembrie 2008, până în decembrie 2010. În momentul de faţă, ea mai are de achitat o restanţă de 428,11 lei din suma amintită. Însă, pe lângă acest împrumut, în luna martie 2010, a mai luat un credit de 500 de lei, din care a înapoiat, până în prezent, doar 80 de lei – şi aceştia, opriţi din pensie prin poprire, nu aduşi de bunăvoie. Noi ar trebui să fim nemulţumiţi de această situaţie, nu ea. Am înţeles că are greutăţi şi am încercat să o ajutăm”, a declarat Romulus Pitar.