Pieţele de cartier din Deva, lăsate de izbelişte
Piaţa de vechituri din zona Bejan a Devei a devenit o problemă şi pentru locuitorii din împrejurimi, dar şi pentru primăria municipiului. Firma care se ocupa de administraţia spaţiului a dat faliment, iar devenii se plâng că tot mai multă mizerie rămâne în piaţă, în fiecare duminică.
Prea multe gunoaie lângă parc
De când vremea frumoasă s-a instalat, tot mai multă lume caută să profite de zilele călduroase, ieşind în aer liber şi la iarbă verde. Zona Bejan este căutată de locuitorii cartierelor limitrofe, în special noul parc, situat chiar lângă piaţa de vechituri. „Foarte multă lume se plimbă în parcul din această zonă – atât copiii, cât şi tinerii, dar şi bătrânii. E inadmisibil să dăm peste gunoaiele rămase, săptămână după săptămână, în piaţa de vechituri care funcţioneză în fiecare duminică dimineaţă. Ba mai mult, se apropie 1 mai, şi este un lucru binecunoscut de toţi devenii că multă lume obişnuieşte să serbeze aici, la Bejan, această zi. Anul acesta probabil, vor sărbători printre gunoaie”, a sesizat redacţia Sabin Giurgiu, un devean care obişnuieşte de ani de zile să se plimbe în zona Bejan, nemulţumit de această situaţie.
Gaură în bugetul local
Piaţa de vechituri din zona Bejan, precum şi piaţa Scărişoara, Kogălniceanu şi cea din zona Dacia au intrat în grija unei firme – SC GOSCOM SRL – începând din anul 2002. În urma încheierii contractului de concesiune între Primăria municipiului Deva şi firma amintită, aceasta avea obligaţia să se ocupe de curăţenie şi de întreţinerea pieţei. SC GOSCOM SRL şi-a declarat, însă, în 2009, falimentul, şi astfel s-a dispus dizolvarea acesteia – dizolvare finalizată în luna decembrie a anului 2010. Potrivit administratorului public al municipiului Deva, Corina Oprişiu, timp de mai bine de un an şi jumătate, societatea nu a mai contribuit cu nimic pentru întreţinerea pieţei din zona Bejan. „După încheierea contractului de concesiune, firma era obligată să desfăşoare mai multe servicii de întreţinere, însă nu le-a îndeplinit. Pe lângă faptul că nu şi-a respectat atribuţiile, SC GOSCOM SRL, al cărei administrator a fost Rodica Borbeanu, a mai şi păgubit bugetul local cu o sumă care depăşeşte 150.000 lei, fără să luăm în calcul penalităţile de întârziere”, a declarat Corina Oprişiu.
Vor fi concesionate, prin licitaţie
Pentru a mai reduce din nemulţumirile devenilor legate de mizeria lăsată în piaţa de vechituri, Primăria municipiului Deva a început să facă ordine şi curăţenie acolo. Însă, asta nu este o soluţie, deoarece pieţele abandonate trebuie să funcţioneze, în interesul cetăţenilor oraşului, dar şi pentru a aduce beneficii municipalităţii.
„Cât mai curând, în Consiliul Local se va propune ca pieţele respective să fie încredinţate, prin licitaţie, spre administrare, unor firme private. Însă, de această dată, condiţiile contractuale vor fi mult mai severe, pentru a evita să se mai ajungă în astfel de situaţii”, a declarat Corina Oprişiu, administratorul public al municipiului Deva. De altfel, aceasta a mai adăugat şi că piaţa de vechituri din zona Bejan nu va rămâne la fel de mare ca în prezent, deoarece se doreşte ca jumătate din suprafaţa acestei pieţe să facă parte din proiectul de extindere a parcului din imediata vecinătate, unde urmează să fie înfiinţată, până la sfârşitul acestui an, o pistă de role şi skate-board.
RODICA BORBEANU este sotia consilierului local SANDU BORBEANU un acolit a lui MIRCEA IOAN MOLOT amandoi au turme de oi,si de asememenea tovaras de pahar cu FLORIN OANCEA,pot fi vazuti impreuna prin diverse baruri, ambi sunt datori la buget si vor ca sa ajunga in 2012 OANCEA, primar, BORBEANU viceprimar cu sprijinul lui MOLOT
Mai multe oii are molot