ActualitateFlash

Muzeele şi-au deschis larg porţile în noaptea lor

Carmen Cosman

Sute de hunedoreni au trecut pragul muzeelor în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru a lua parte la Noaptea Albă a Muzeelor.

Lupte între daci şi romani
La Deva, vizitatorii au fost întâmpinaţi cu un program bine pus la punct, menit să atragă publicul înspre sălile de expoziţie. Astfel, sâmbătă s-au înfruntat, din nou, dacii şi romanii, dar de această dată, într-o bătălie pur demonstrativă, oferită de Asociaţia „Terra Dacica Aeterna“, din Cluj-Napoca. Pe lângă recrearea câmpului de luptă, reprezentanţii Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva au mai pregătit competiţii sportive antice, mult gustate de cei mici, dar copiii care au venit aici au putut şi să confecţioneze artefacte de epocă romană, sub îndrumarea unor specialişti ai muzeului, în atelierul de ceramică special amenajat cu această ocazie. În plus, cei care au participat la Noaptea Albă a Muzeelor la Deva au putut viziona o expoziţie care analizează similitudinile existente între colonia romană de la Palmyra – Siria şi cea de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa. Vizitatorii au apreciat organizarea. „Păcat că nu putem vizita şi alte expoziţii, dar a fost frumos. Se vede că s-a muncit la organizarea acestui eveniment”, a declarat un hunedorean, care a vizitat instituţia culturală chiar în Noaptea Muzeelor.
Noaptea Albă a Muzeelor a fost găzduită şi de Muzeul Mineritului din Petroşani, unicul din ţară cu profil de tehnică minieră în cărbune. Acesta şi-a deschis porţile pentru vizitatori începând cu ora 22.00, iar intrarea a fost liberă, aşa cum au anunţat oficialităţile din Petroşani. Pe lângă expoziţia de bază, încă din data de 9 mai, Muzeul Mineritului găzduieşte o expoziţie a Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu“ din Târgu Jiu, în urma unui parteneriat încheiat între cele două instituţii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura