Părinţii hunedoreni folosesc catalogul virtual
Elevii nu mai au nici o şansă să-şi ascundă notele proaste sau absenţele, căci părinţii pot avea acces la cataloage non-stop. Acest lucru este posibil prin implementarea unui proiect de catalog virtual, folosit deja în Colegiul Naţional „Decebal”, din Deva, şi în alte câteva unităţi de învăţământ din judeţ.
La „Decebal”, s-a dat tonul
Încă de anul trecut, câteva clase de la CN „Decebal” din Deva dispuneau de catalogul virtual. Astfel, programul numit „Notis” a trecut printr-o perioadă de verificare, iar în prezent, pentru toate clasele – începând de la clasa I şi până la clasa a XII-a – se foloseşte această aplicaţie. „Mulţi dintre părinţi sunt plecaţi în străinătate sau au un program încărcat la locul de muncă şi nu dispun de timpul necesar pentru a veni la dirigintele clasei să discute despre note sau absenţe. Cu ajutorul catalogului virtual, părinţii au acces la toată situaţia şcolară a copilului, actualizată zilnic, în jurul orei 15”, a declarat Brînduşa Coman, profesoară la CN „Decebal”. Catalogul poate fi accesat şi de către elevi, nu doar de părinţi, aceştia având fiecare câte un cont şi câte o parolă proprie. Datele sunt stocate pe servere securizate, iar accesul la informaţii este în permanenţă monitorizat.
În curând, în tot judeţul
Potrivit inspectorului şcolar general Alexandru Lăutaru, cataloagele virtuale ar putea fi implementate în toate unităţile de învăţământ din judeţ, în momentul în care se vor găsi fondurile necesare pentru acoperirea cheltuielilor. „Vom căuta şi sprijinul consiliilor locale, pentru a face posibilă utilizarea acestui serviciu de către toţi părinţii din judeţ, care au copii la şcoală. Până atunci, aplicaţia va fi experimentată în câteva şcoli – pilot, atât din mediul urban, cât şi din cel rural”, a declarat Alexandru Lăutaru.
Cât despre părinţii care nu au acces la internet, sau nu se pricep la utilizarea unui computer, aceştia pot apela la Biblioneturi – bibliotecile virtuale înfiinţate în majoritatea localităţilor din judeţ, unde au la dispoziţie gratuit atât computer şi internet, cât şi un îndrumător care îi poate ajuta.
Felicitari, Brandusa Coman ! Sper ca veti dezvolta aplicatia de consultare a datelor pe mobil si tableta, ca alternative la consultarea catalogului virtual pe calculatoare. Succes!
La Liceul Iancu de Hunedoara catalogul online functioneaza de 3 ani!
la clasa a II-a nu se foloseste?
La gradinita ar fi nevoie