EvenimentFlash

Mărfurile cu risc fiscal, monitorizate din vamă, până la raft

Cristina Ghenea

Comisarii de la Garda Financiară (GF) pun sigiliu pe orice transport de carne, alcool, ţigări sau cereale, care provine din ţări membre ale Uniunii Europene şi intră în judeţul nostru pentru comercializare. Astfel, toate achiziţiile intracomunitare efectuate de patronii hunedoreni sunt monitorizate.

Combaterea evaziunii fiscale – principalul scop
Potrivit comisarului şef al GF Hunedoara, Florin Şerban, măsura a fost dispusă prin Ordinul preşedintelui ANAF nr. 468/2012 şi prevede sigilarea tuturor transporturilor de marfă încadrată în categoriile de bunuri cu risc fiscal, ce provin din alte ţări ale UE şi sunt introduse în România pentru comercializare. „Există 10 astfel de categorii, care cuprind carnea şi produsele din carne, alcoolul, ţigările, cafeaua, combustibilul, cerealele, fructele şi legumele. Personalul Gărzii Financiare de la punctele de trecere a frontierei le aplică acestor transporturi ştampila «risc fiscal» – sigiliu care nu poate fi ridicat decât de comisarii din judeţul în care urmează ca marfa să fie comercializată”, a declarat Florin Şerban. Acesta a mai precizat că la ridicarea sigiliului, comisarii GF fac şi stocul mărfurilor, astfel că pot avea, mai apoi, control asupra achiziţiilor intracomunitare efectuate şi pot verifica, de altfel, dacă patronii înregistrează marfa în evidenţele contabile şi dacă îşi achită impozitele şi taxele datorate statului. Altfel spus, îi pot depista mult mai uşor pe cei care comit infracţiuni de evaziune fiscală. Din martie şi până în prezent, peste 100 de transporturi de circa 24 de tone au fost aduse în judeţul Hunedoara pentru comercializare, însă deocamdată, comisarii nu au depistat nereguli.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura