Eveniment

Procesul şefilor de la Mina Uricani, amânat, până în septembrie

Cristina Ghenea

Cei patru foşti conducători ai Exploatării Miniere Uricani, trimişi în judecată pentru accidentul colectiv de muncă din 2011, au fost prezenţi ieri, din nou, în faţa instanţei. Judecătorii au amânat procesul până în luna septembrie.      
Cel de-al doilea termen de judecată din dosarul tragediei de la Mina Uricani s-a încheiat, ieri, tot cu o amânare, de data aceasta, de câteva luni. Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Petroşani, Gheorghe Iacob, „instanţa a fixat un nou termen pentru judecarea cauzei, pe data de 18 septembrie a.c.”. La şedinţa de ieri, au fost prezenţi toţi cei patru inculpaţi, însoţiţi de apărătorii lor, dar şi rudele celor cinci electricieni mineri care au murit în explozia de la Mina Uricani.
Amintim că în 5 februarie, anul trecut, cinci persoane cu vârste cuprinse între 36 şi 41 de ani şi-au pierdut viaţa în subteran, în urma unei explozii de metan. Patru foşti şefi ai Exploatării Miniere Uricani, respectiv Dragoş Aurelian Ciucă, Claudiu Lucian Butari, Nicuşor Florin Moga şi Florinel Moldovan, au fost trimişi în judecată de procurori, pentru ucidere din culpă. Doi dintre ei sunt apăraţi de către Paula Iacob, unul dintre cei mai renumiţi avocaţi din ţară, care încearcă acum să le demonstreze nevinovăţia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura