Actualitate

Ziua aducerilor aminte

liceul silviu dragomir ilia (4)

Nicolle Ebner

Aniversare cu parfum de amintiri, la Ilia. Sâmbătă, 26 septembrie, câteva zeci de absolvenţi ai instituţiei de învăţământ, au revenit la şcoala pe care au părăsit-o (cu sufletele pline de regretele adolescenţei, dar şi cu speranţele în viitor), pentru a sărbători 45 de ani de la absolvire şi 50 de ani de la primul clinchet de clopoţel.

A sunat din nou clopoţelul
La emoţionantul eveniment au participat „elevii” celei de-a treia promoţii (1963-1964) de absolvenţi ai liceului „Silviu Dragomir” din Ilia, atâţia câţi au putut veni, profesori care şi-au început cariera didactică la această unitate de învăţământ şi care au contribuit la întărirea temeliei pe care s-au consolidat, mai apoi, adevărate caractere umane. Urarea de bun venit, din nou la şcoală, a fost făcută de directorul liceului, profesorul Gheorghe Cândea-fost inspector şcolar general, care şi-a început activitatea didactică la liceul din Ilia, şi de actualii elevi ai claselor a IX-a. Citirea catalogului a început cu un moment de reculegere în memoria colegilor care nu vor mai răspunde niciodată chemării clopoţelului, după care, foştii elevi (unii dintre ei au îmbrăţişat, la rândul lor, cariera de dascăl) au revăzut clasele în care au învăţat şi în care s-au legat prietenii pe viaţă. Ora de dirigenţie a fost un bun prilej de aduceri aminte, rememorări ale unor evenimente plăcute şi neplăcute, şi de bucurie a revederii. „Am aniversat un dublu eveniment important pentru noi, cei care am beneficiat printre primii de acest lăcaş construit prin munca voluntară a străbunicilor, bunicilor, părinţilor noştri şi a noastră, elevii de atunci. „În memoria ctitorului acestui liceu, Giura Traian, am realizat o placă memorială, ce va fi pusă pe clădire”, a spus Eleonora Miheţ, şefa grupului de iniţiativă care a organizat evenimentul.

Cheia aniversară de 50 de ani
Tot cu ocazia întâlnirii festive, eleva Adela Roz a primit din partea „veteranilor”, cheia de 50 de ani a Liceului Silviu Dragomir. „Străbunicii şi bunicii ei au contribuit la ridicarea liceului iar părinţii ei au fost elevi ai acestei instituţii de învăţământ. Ea are sarcina de face o cheie nouă, pe care să o predea generaţiilor viitoare, la aniversarea a 100 de ani”, mai spune Eleonora Miheţ. Evenimentul s-a încheiat cu o masă festivă, la care s-a vărsat câte un strop de vin în amintirea colegilor şi a profesorilor care nu mai sunt, şi s-au ciocnit pahare pentru sănătatea celor prezenţi, cu urarea reîntâlnirii şi la aniversarea a 50 de ani de la absolvirea liceului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura