Hora Unirii la Deva
Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată de către Biblioteca Judeţeană „Ovid Densuşianu” Hunedoara-Deva, ieri, printr-o serie de evenimente desfăşurate sub formă de acţiuni, menite să aducă în actualitate o mare filă de istorie. Nu a lipsit din program tradiţionala Horă a Unirii, la care au luat parte elevi de la gimnaziile şi liceele din Deva, profesori, bibliotecari, precum şi iubitori ai cărţilor şi ai istoriei neamului românesc.
Concurs pentru micii istorici
În incinta Sălii de Lectură a Bibliotecii Judeţene, elevilor de gimnaziu li s-a oferit prilejul să urmărească, în imagini, istoria înfăptuirii Unirii de la 24 ianuarie 1859, iar mai apoi, în Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, elevilor din câteva licee devene li s-au prezentat evenimentul de la 24 ianuarie 1859, contextul intern şi internaţional în care a fost posibilă înfăptuirea Unirii şi marile personalităţi care au conlucrat, cu pasiune şi iubire de ţară, pentru a realiza Unirea. La finalul prezentării, acestora li s-au adresat întrebări tematice, cei care au răspuns corect fiind recompensaţi cu premii constând în diplome şi cărţi oferite de Biblioteca Judeţeană. „Mulţumesc celor prezenţi la manifestare, pentru că ne-au rezervat ocazia ca şi în acest an, «să dăm mână cu mână» cu toţi cei care iubesc istoria acestui popor”, a spus Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densuşianu” Hunedoara-Deva.
imi pare rau de domnitor .ca viata de familie a avut numai necazuri.nevasta lui.elena nu a putut sa aiba copi.cand s-a iubit cu amanta[-care i-a nascut 2 copii,ambii au murit].–pedeapsa de sus.