Politica si administratie

Verdictul în procesul ANI vs. Mircea Moloţ, pe 20 februarie

Sorina Popa05 mircea ioan molot (35)

Ieri, la Curtea de Apel Alba Iulia, s-a desfăşurat ultimul termen în procesul intentat de preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ (foto), Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), în vederea anulării actului administrativ prin care liderul PNL a fost declarat incompatibil de către aceasta.

Şedinţă cu mai multe pauze

Ieri s-a judecat fondul procesului, în care au intrat ca părţi şi Sindicatul Naţional Solidaritatea al Metalurgiştilor din România (SNSMR) şi Asociaţia Civică Dreptatea, în favoarea ANI. Potrivit lui Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, instanţa a rămas în pronunţare, un verdict urmând să fie dat pe data de 20 februarie 2013. De precizat că decizia Curţii de Apel Alba Iulia nu va fi una definitivă, părţile putând să facă recurs, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Termenul de ieri s-a derulat pe parcursul a câteva ore, timp în care şedinţa de judecată a fost suspendată preţ de câteva minute, după ce apărătorul liderului judeţean al PNL a cerut recuzarea judecătoarei, cerere care a fost respinsă. Potrivit liderului sindical Marin Mititelu, vicepreşedinte al SNSMR, apărătorul lui Moloţ a cerut şi suspendarea procesului, dar şi această solicitare a fost respinsă. Într-un final, după câteva ore, în care şedinţa a fost de mai multe ori întreruptă, fie pentru deliberări, fie pentru că s-au solicitat pauze, judecătoarea care s-a ocupat de acest caz a anunţat că va da o sentinţă peste o săptămână.

Timp de patru luni, în stare de incompatibilitate

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat în mai 2012, că „Mircea Ioan Moloţ s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26.09.2008-30.01.2009, deoarece a deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, cât şi funcţia de preşedinte al Adunărilor Generale ale Acţionarilor (AGA), respectiv reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local la S.C. Drumuri şi Poduri S.A. Deva, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. 1), lit. e) şi lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare”. Potrivit prevederilor legii amintite, „funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu funcţia de preşedinte sau de secretar al adunărilor generale ale acţionarilor sau asociaţilor la o societate comercială, respectiv funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional”. Agenţia Naţională de Integritate a precizat şi că persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani.

A contestat raportul întocmit de ANI
Mircea Ioan Moloţ a contestat raportul de incompatibilitate făcut de Agenţia Naţională de Integritate. „Acolo (n.r. – la AGA), nu am fost remunerat, nu s-a întâmplat nimic, iar juriştii mei nu mi-au spus nimic despre acest lucru, că aş fi în stare de incompatibilitate. Dar am preferat să ies de acolo, tocmai pentru a evita astfel de lucruri”, a declarat, anul trecut, Mircea Moloţ, referindu-se la declararea de către ANI a situaţiei de incompatibilitate în care s-a aflat.

5 comentarii la „Verdictul în procesul ANI vs. Mircea Moloţ, pe 20 februarie

  • Daca la gasit vinovat ,l-a pus cineva sa i se confiste salariul care a fost platit pentru acea perioada ?

  • rupa iar comentezi tu impotriva PNL ,vezi de treaba ta .

  • Conform aceleiasi legi presedintele Consiliului judetean care devine incompatibil este obligat sa demisioneze din una dintre functiile incompatibile lucru care l-a facut domnul Molot.
    De asemenea nu a fost necesar sa fie emis un ordin al prefectului prin care se constata incetarea de drept a mandatului de ales local pentru ca nu a renuntat la una din cele doua functii incompatibile.
    Dupa cum vedem ca judeca instantele acum se poate astepta la orice hotarare aberanta.
    In ceea ce priveste interventia in proces a domnului Mititelu aceasta este cel putin penibila. Pe acest asa zis sindicalist int-un sindicat fara membri l-am vazut numai pe micul ecran si mi s-a parut cam dus….Oricum nu am incredere in organizatiile asa zis civice care se reprezinta numai pe ele si in acest caz pe electricianul Mircia.

  • Aceasta latura a ajuns Presedinte prin turnatorie.Ar fi foarte indicat sa l lucreze pamintul galben,asa cum a lucrat el colegii la securitate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura