Hidroserv Haţeg, în lupta cu vremurile
Magdalena Şerban
Desprinsă din Hidroelectrica, odată cu externalizarea serviciilor de întreţinere şi reparaţii a echipamentelor hidroenergetice, însă rămasă în relaţie de interdependenţă cu aceasta, societatea Hidroserv Haţeg îşi continuă activitatea, asigurând pâinea zilnică pentru peste 150 de familii din Ţara Haţegului.
Însă, situaţia economică dificilă a întregii naţiuni, la care se adaugă insolvenţa Hidroelectrica, au influenţat bunul mers al lucrurilor şi în cazul Hidroserv. Prin urmare, conducerea de aici face tot ce poate ca disponibilizările să ocolească societatea.
“Bugetul nostru pentru 2013 se bazează 50 la sută pe lucrările contractate cu Hidroelectrica, restul trebuind să-l asigurăm prin lucrări cu terţi. Restructurarea este prinsă în buget. Sunt 27 de persoane care au dreptul la pensie anticipată, trei au plecat deja prin transfer, două prin disponibilizare (prin desfiinţarea postului), au plecat la pensie vreo cinci şi urmează să mai plece. Trebuie să rămână undeva la 150 de persoane. Plecările şi pensionarea acoperă ceea ce este stabilit la nivel de Consiliu de Administraţie pentru reducere de personal. Veniturile, până în momentul de faţă, acoperă nivelul salarial. Până în 1 iulie, avem lucrări asigurate la capacitate, dar între timp, sperăm să le suplimentăm. De la Hidroelectrica, vom avea lucrări şi de la 1 Iulie încolo, dar mai puţine decât ar fi necesar. Faţă de altădată, când se asigura bugetul numai din lucrările realizate pentru Hidroelectrica, acum, nu mai e la fel. Fiind în insolvenţă, nu s-au mai alocat prea mulţi bani reparaţiilor pentru întreţinere. Prin urmare, participăm la licitaţii şi căutăm să încheiem parteneriate cu terţi, în vederea acoperirii bugetului prevăzut”, a explicat Puiu Adrian Badea (foto), directorul S.C. Hidroserv S.A. Haţeg.