Conducerea CARP Deva se ţine de cuvânt
La început de an, conducerea CARP Deva a promis că în 2013, se va axa foarte mult pe aspectele sociale, una dintre principalele acţiuni fiind cea de a subvenţiona analizele medicale pentru pensionarii cu pensii mici, aflaţi sub umbrela instituţiei. Aşa că startul a fost dat la jumătatea lunii februarie şi de atunci, tot mai multă lume calcă pragul asociaţiei, pentru a cere ajutor medical.
„La noi, lucrurile merg repede“
„Primii paşi au fost făcuţi. De obicei, în cazul trimiterilor către terţe laboratoare, ori nu ajung banii, ori listele de aşteptare sunt mult prea lungi şi se aşteaptă ceva timp până se face loc pentru fiecare în parte. În schimb, la noi, analizele se fac repede. Recoltările se realizează de două ori pe săptămână (miercurea şi vinerea), iar a doua zi, se primesc rezultatele. Doar în cazul analizelor care impun cele 48 de ore, rezultatele vin după două zile. Colaborăm cu un laborator privat”, a precizat Francisc Kovacs (foto), preşedintele CARP Deva.
Gratuităţi în funcţie de valoarea pensiei
Pe lângă faptul că membrii CARP Deva îşi pot face analizele rapid şi fără să-şi bată capul cu laboratoarele, mai pot beneficia şi de gratuităţi. „Noi vom suporta o parte din costurile analizelor pentru cei care sunt membri ai Casei noastre şi au probleme de ordin financiar. Spre exemplu, cei cu pensii de până la 350 de lei beneficiază de patru analize gratuite, celor cu pensii de până la 500 de lei le revin două analize gratuite, iar cei cu pensii până la 1.000 de lei au o singură analiză gratuită. Nu am impus felul de analize care să fie gratuite, acestea sunt cele pe care medicul le consideră prioritare. Astfel, medicii de familie trebuie să dea un bilet de trimitere şi să menţioneze primele patru analize, adică cele mai importante pentru pacient. Gratuităţile se aplică de două ori pe an. În cazul în care cineva nu este membru al Casei, putem să-i facem recoltarea, dar plăteşte toate analizele”, a mai arătat Francisc Kovacs, preşedintele CARP Deva.